Vojvodkyňa Kate má 40, pre verejnosť stelesňuje ideál budúcej kráľovnej! Tu sú jej TOP momenty

Manželka britského princa Williama, vojvodkyňa Kate z Cambridge, predstavuje v očiach verejnosti ideál partnerky budúceho kráľa Veľkej Británie – usmievavá, milá a pôvabná tmavovláska vychádza dobre s kráľovskou rodinou, rešpektuje tradície a miluje svoje tri deti.

09.01.2022 11:00 , aktualizované: 16:13
Britain No Time To Die World Premiere Foto: ,
Vojvodkyňa Kate v úvode roka 2022 oslavuje 40. narodeniny.
debata (9)

Kate, ktorá sa narodila 9. januára 1982 a svadbou s Williamom získala titul vojvodkyne z Cambridge, síce pochádza zo strednej triedy, pri povinných ceremoniáloch sa však chová, ako by sa pre svoju súčasnú rolu narodila. Konieckoncov, medzi jej predkami sa ich niekoľko s modrou krvou nájde. A na rozdiel od jej švagrinej Meghan je evidentné, že je s ňou zmierená.

Catherine Elizabeth Middletonová známa ako Kate sa narodila v Readingu západne od Londýna ako najstaršia z troch detí do rodiny zamestnancov British Airways. Rodičia sa však dokázali vypracovať, ich spoločnosť Party Pieces zameraná na predaj potrieb na oslavy má dnes hodnotu v prepočte okolo 41 miliónov eur. Aj vďaka tomu si Middletonovci mohli dovoliť poslať Kate na váženú škótsku univerzitu St. Andrews, kde študovala dejiny umenia. A na školskej módnej prehliadke v marci 2002, kde vyšla na mólo v priehľadných šatách, zaujala o pol roka mladšieho princa Williama, ktorý navštevoval rovnakú školu.

Záber z roku 2005, na ktorom sa vtedy ešte Kate...
Princ William a Kate Middleton v roku 2008, keď...
+3529. apríl 2011 - svadobný deň princa Williama a...

Podľa svedectva to bola práve Kate, kto váhajúceho princa Williama na konci prvého ročníka presvedčil, aby zo školy neodchádzal. Ich vzťah zostal niekoľko rokov prakticky bez pozornosti médií. Prvýkrát boli spolu vyfotografovaní pri lyžovaní vo Švajčiarsku v apríli 2004, do Álp vyrážali aj s Williamovým mladším bratom Harrym a otcom Charlesom, následníkom trónu. Spoľahlivosť voľby Kate v Británii, traumatizovanej prípadom „nevyzretej“ princeznej Diany, dokladá aj fakt, že princ si svoju nastávajúcu vybral sám a dlho spolu chodili. Na pár mesiacov sa dokonca rozišli, potom ale obaja usúdili, že predsa len chcú stráviť život bok po boku.

zväčšiť Princ William a Kate Middleton v roku 2008, keď... Foto: SITA/AP, Michael Dunlea
Britain Kate Turns 40 Princ William a Kate Middleton v roku 2008, keď spolu ešte len chodili a neboli zosobášení.

„Kate je úžasné dievča – obľúbené, talentované, kreatívne a športový typ,“ charakterizoval ju jej bývalý spolužiak Charlie Leslie. A tiež je „veľkorysá, milujúca a starostlivá… nesťažuje sa, so všetkým sa vyrovná,“ dodali iní. Jednou z vecí, s ktorými sa musela Kate vyrovnať, bolo naozaj dlhé čakanie na zásnuby – William požiadal Kate o ruku na súkromnej dovolenke v Keni v októbri 2010, osem rokov po tom, čo spolu začali chodiť. To jej vynieslo trochu nelichotivú prezývku Waity Katie (Katka Čakačka), nakoniec sa ale dočkala veľkolepej svadby, ktorú si nenechali ujsť desaťtisíce ľudí v uliciach a odhadom dve miliardy ľudí pri obrazovkách pri televíznych obrazovkách po celom svete.

Britain Kate Turns 40 Čítajte viac Vojvodkyňa Kate oslavuje 40, k jubileu dostala 3 nádherné zábery! Pôjde rovno do galérie

Javiskom slávnostnej udalosti sa 29. apríla 2011 stala londýnska westminsterská katedrála svätého Petra, kde si vtedy dvadsaťdeväťročná nevesta a stále ešte dvadsaťosemročný ženích vymenili prstene a sľuby. Sobáš mal oživiť slávu britskej monarchie a pomôcť ju zasadiť do modernej doby, nerezignoval ale ani na tradície. Princ William mal na sebe slávnostnú uniformu írskych gárd zloženú z červeného kabátu a čiernych nohavíc s modrou šerpou. Nevestin model z dielne britského ateliéru Alexander McQueen tvorila kombinácia čipky vo farbe slonovej kosti a hodvábnych šiat s vlečkou dlhou 2,7 metra – oveľa kratšia ako osemmetrová, ktorá zdobila Williamovu matku Dianu v júli 1981 pri svadbe s Charlesom.

VIDEO: Najkrajšie kráľovské páry? Kate a William nechýbajú

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Novomanželov oddal arcibiskup z Canterbury. Medzi svadobnými hosťami bolo päť desiatok hláv štátov, zoznam pozvaných zdobili mená kráľovských celebrít, politikov a vojnových veteránov, ale aj spolužiakov novomanželského páru a Williamových kamarátov zo služby v armáde. Nechýbali napríklad spevák Elton John, slávny futbalista David Beckham, herec Rowan Atkinson či filmový režisér Guy Ritchie. Na oficiálnu recepciu na obed bolo pozvaných 650 hostí, na oficiálnu večeru potom 300 blízkych priateľov a členov rodiny. Po medových týždňoch na Seychelách absolvovali Kate s Williamom veľkú cestu po Kanade a USA, po ktorej sa vrátili do Británie.

zväčšiť Princ William a vojvodkyňa Kate prichádzajú na... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Princ William a vojvodkyňa Kate Princ William a vojvodkyňa Kate prichádzajú na The Earthshot Prize Awards Ceremony. Kate žiarila v šatách Alexander McQueen.

Kate sa zapojila do aktivít kráľovského paláca, venovala sa aj charite – a tiež sa chystala na rolu matky dediča trónu. Jej prvé tehotenstvo oznámil Buckinghamský palác v decembri 2012, princ George Alexander Louis sa narodil 22. júla 2013. V máji 2015 prišla na svet dcéra Charlotte Elizabeth Diana a v apríli 2018 ďalší syn Louis Arthur Charles. William s Kate síce súkromie svojich detí strážia, zároveň ich ale pomaly pripravujú na kráľovské povinnosti – George i Charlotte sa zúčastnili svadby Katinej mladšej sestry Pippy v máji 2017, kde bola dcérka jednou z družičiek. A rovnakú rolu si Charlotte zopakovala aj o rok neskôr na veselici Harryho a americkej herečky Meghan Markleovej.

zväčšiť 29. apríl 2011 - svadobný deň princa Williama a... Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Britain Kate Turns 40 29. apríl 2011 - svadobný deň princa Williama a jeho partnerky Kate Middletonovej, z ktorej sa stala vojvodkyňa z Cambridge.

Vzťah Williamovho mladšieho brata – na rozdiel od manželstva pravdepodobného budúceho panovníka – však poriadne rozbúril kráľovské vody. Harry a Meghan majú v poslednej dobe s monarchiou pomerne napäté vzťahy, začiatkom minulého roka sa definitívne vzdali svojich povinností a práv ako členov kráľovskej rodiny a presťahovali sa do Spojených štátov. Rozdielne oba páry ponímajú napríklad aj to, ako verejnosť informujú o narodení potomkov. Zatiaľ čo Kate s Williamom zakaždým ukázali novorodenca ešte cestou z pôrodnice pár hodín po pôrode, Harry a Meghan sa obmedzili len na písané vyhlásenie.

zväčšiť Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate... Foto: SITA/AP, Aaron Chown
Britain Kate Turns 40 Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate so všetkými troma deťmi - princom Louisom, princeznou Charlotte a princom Georgom prichdzajú na galavečer v decembri 2020.

Kate, ktorá je vášnivá amatérska fotografka a patrónka Kráľovskej fotografickej spoločnosti, tiež pri príležitosti narodenín detí pravidelne zverejňuje ich fotografie, ktoré sama vyhotovila. Vlani sa tiež zverila s tým, ako sa celá rodina vysporiadala s obmedzeniami kvôli koronavírusu. „Museli sme sa stať učiteľmi a ja osobne sa cítim ťahaná toľkými rôznymi smermi. Snažíte sa všetko robiť ako najlepšie dokážete, ale na konci dňa sa cítim vyčerpaná… Počas karantény sa zo mňa stala aj kaderníčka, k veľkej hrôze mojich detí, keď videli mamičku strihať vlasy,“ povedala v rozhovore Kate, ktorá sa podobne ako jej manžel a svokor tiež snaží podporovať ekologické aktivity.

Pozrite si tiež, aké nádherné portréty od slávneho fotografa dostala Kate ako darček ku svojim narodeninám.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #vojvodkyňa Kate #princ William #kráľovská rodina #popularita #zivot #štyridsať #jubileá hviezd #mall.tv

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...