„Vždy som to robievala tak, že som mala asi päť druhov koláčov na Vianoce. Ale jeden druh som menila. Každý rok bolo niečo nové,“ prezradila Tóthová v relácii Ide o nás, ktorú sme nakrúcali pár dní pred Vianocami a zhovárali sa v nej (nielen) o pečení.
„Osobne mám na stole vždy linecké cesto, ktoré občas obmením, lebo tam sa dá pridať mak, oriešky, teraz obľúbené pomleté lyofilizované ovocie alebo matcha prášok, tam sa dá krásne kreovať,“ začala menovať sympatická televízna cukrárka. „Takisto vanilkové rožteky, šuhajdy – po babke – tie musia byť. A potom ešte roládu, nepečenú roládu, ktorá je vždy mojou záchranou, pretože, ak nestíham, tá sa vždy podarí, dá sa ľahko spraviť. A plus ten jeden, ktorý každý rok obmieňam,“ pokračovala Tóthová.
Čítajte viac Keď ide o vianočné zákusky, Miňo z Pečie celé Slovensko má jasno! Chýbať nebude ani top lahôdka zo sladkej šouAj koučka Janette Šimková, ďalší hosť relácie Ide o nás, má svoje obľúbené dezerty. Okrem maminých orechových štanglí vraj už niekoľko rokov pečie gaštanovú tortu. „A vlastne v tejto verzii ju pripravujem len na Vianoce. Ešte sa neobjedla,“ podotkla známa párová a life-koučka. To je skvelý nápad aj podľa Petry Tóthovej.
„Je to krásny nápad, urobiť len jeden koláč, alebo len jednu verziu niečoho, čo robíte napríklad len na Vianoce, alebo len na Veľkú noc. Aby sa to neobjedlo a bolo to také vzácne, ako sú Vianoce. Lebo tie tiež nemáme každý deň,“ odkázala divákom aj čitateľom Pravdy Tóthová.
Epizódu relácie Ide o nás, v ktorej sa obe dámy zhovárali o benefitoch pečenia, psychohygiene či odbúraní stresu, ale pospomínali aj rozličné „sladké“ historky, si môžete pozrieť vo videu vyššie alebo vypočuť ako podcast.