Pokračovanie článku: Vianoce u Miňa z Pečie celé Slovensko: Tradičné, s lahodnou štipkou Francúzska

Čo sa dialo s toľkými tortami a koláčmi po skončení jednotlivých kôl?

Všetko sa zjedlo, dokonca sa nám občas ani neušlo (smiech). Keď sa dotočila technická výzva, tak sme my, finalisti, zo štúdia na chvíľu odišli do kaštieľa. Po krátkej prestávke sme sa vrátili, a to už bývalo takmer všetko rozchytané. Nikdy sa nič nevyhodilo, štáb tvorilo vyše sto ľudí, bolo komu rozdávať. Navyše, celý tím trávil nekonečné hodiny na pľaci, častokrát sa ľudia fyzicky nadreli, takže potrebovali aj takúto „rýchlu“ energiu.

Ktorý dezert sa medzi štábom rozchytal najrýchlejšie?

Kocky z Rubikovej torty, tie chcel každý ochutnať, no práve tých nebolo dosť pre všetkých.

Sladkou šou žili aj sociálne siete. Ktorý dezert či torta u vašich fanúšikov zabodovala najviac?

Bola to torta „medový úľ“, na ktorú reagovali ľudia na facebooku a instagrame najviac. Krátko po odvysielaní kola som na ňu dostal hneď niekoľko zákaziek. Okrem „úľa“ na sieťach zabodovala aj rodinná torta z prvého kola, vďaka ktorej som sa stal pekárom týždňa.

Šou sa natáčala už dávnejšie, ako ste prežívali finálové kolo v pozícii diváka pred obrazovkou?

Zostrih finálovej časti som v predstihu nevidel, takže som si ju v premiére pozrel až v deň vysielania, rovnako, ako diváci. Pre mňa osobne išlo o veľmi emotívnu záležitosť, aj som si poplakal. Na druhej strane som bol spokojný, že som sa stal súčasťou krásnej a inšpiratívnej šou, ktorá mnoho ľudí v tomto náročnom čase potešila.

Víťazstvo v šou máte vo vrecku, čo teraz?

Rád by som vydal knihu receptov, určite aj s tými po mojej babičke, pracujem však aj na svojich vlastných. Každý si v nej pre seba nájde to pravé – od klasiky až po trendovejšie dezerty. Stopercentne sa do nej dostane môj medový krémeš a jablkové pité, to sú zákusky, ktoré si moji známi najviac pochvaľujú. Bol by som rád, kedy som dokázal inšpirovať na pečenie aj ľudí, ktorí to nikdy neskúšali.

Ak by ste si mohli v tomto sladkom biznise vysnívať čokoľvek, čo by to bolo?

Určite veľká cukrárenská výroba s krásnou cukrárňou, ktorá by voňala všetkými vôňami. Taký obrovský sladký raj, kde by si ľudia pochutnávali na skvelých zákuskoch a na chvíľu zabudli na všetko ostatné.

Recept: Vanilkové rožky Miroslava „Miňa“ Macuľu

Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 125 g masla, 50 g práškového cukru, 50 g mletých orechov

Na obalenie: 100 g práškového cukru, 2× vanilkový cukor

Postup: Zmiešame suroviny a spravíme cesto. Vyšúľame si dlhší valček v hrúbke malíčka. Nakrájame z neho menšie valčeky rovnakej dĺžky, tvarujeme „rožky“. Pečieme na 180 stupňov 15 – 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, potom obaľujeme.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Pečie celé Slovensko #Miroslav Macuľa

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....