Návrat do školy je plný radosti, úzkosť u detí prichádza neskôr. Rozpoznáte to?

Deti sa pred pár týždňami vrátili späť do škôl. Hoci návrat sprevádza zvyčajne radosť aj nadšenie, neskôr sa môžu objaviť aj problémy.

28.09.2021 06:00
debata

VIDEO TU:

Video

Úzkosť, stres či dokonca zárodky depresívneho správania – niektorí školáci môžu čeliť náročným psychickým situáciám. Spôsobiť ich môžu konkrétne faktory ako je šikana či správanie sa pedagóga, s psychikou detí stále ešte dokáže zamávať pandémia a s ňou spojené reštrikcie či náhle zmeny pravidelného režimu. U iných sa základom stáva aj istá mentálna preddispozícia.

Je úlohou rodičov a pedagógov, aby podobné situácie rozpoznali a deťom dokázali pomôcť. Do tohto procesu sa čoraz častejšie zapájajú aj psychológovia, niektorí z nich pôsobiaci priamo na školách. V novej epizóde relácie Ide o nás sme sa zhovárali s dvoma odborníčkami – psychologičkami, ktoré sa vo svojej praxi venujú najmä deťom.

Vysokoškolská pedagogička Silvia Majerčáková-Albertová a psychologička Michaela Sokoliová, ktorá momentálne pôsobí aj ako školský psychológ, prezradili v relácii Ide o nás, ako k aktuálnej situácii pristúpiť a čo by mohlo pomôcť aj z celospoločenského hľadiska.

Epizódu relácie Ide o nás si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #deti #problém #psychológ #škola #úzkosť #Ide o nás

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...