Smutné výročie úmrtia Patricka Swayzeho. Romantika v jeho podaní žije dodnes - Hriešny tanec kontra Duch

Smutné výročie. 14. septembra 2009 zomrel hollywoodsky herec Patrick Swayze. Vo veku 57 rokov podľahol rakovine pankreasu. V utorok tak ubehlo 12 rokov od jeho smrti.

14.09.2021 11:00
Demi Moore  a Patrick Swayze Foto:
Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a sam vo filme Duch.
debata

Na svojom hereckom konte má vyše 50-ky filmových či seriálových rolí. Pre divákov a zvlášť ženské publikum je však navždy spätý s dvoma romantickými filmami, ktoré sa tešia obľube dodnes. Aj po niekoľkých desaťročiach, ktoré ubehli od ich vzniku. Áno, reč je o Hriešnom tanci z roku 1987 a Duchovi z roku 1990. Nezabud­nuteľné scény „žijú“ svojimi životmi stále.

V roku 2019, 10 rokov po hercovom úmrtí, uzrel svetlo sveta dokument s názvom „I Am Patrick Swayze“. "V Patrickovi sa vzácne a krásne kombinovala číra mužnosť a mimoriadny šarm,“ uviedla na jeho adresu herecká partnerka z Hriešneho tanca, herečka Jennifer Grey. "Nikdy sa nebál a trval na tom, že všetky akrobatické kúsky odohrá sám,“ dodala.

Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a sam vo filme Duch vytvorili krásnu romantickú dvojicu, ktorej láska pretrvá aj po smrti. Film vznikol v roku 1990 a celosvetovo zarobil 475 miliónov euro. Zaujímavosťou je, že do úlohy Sama tvorcovia plánovali obsadiť vtedajšieho manžela Demi Mooreovej, Brucea Willisa. On ale úlohu odmietol, podobne ako iné mužské hviezdy Hollywoodu, medzi nimi aj Johnny Depp či Mel Gibson. "V Patrickovi bolo čosi drsné, zároveň bol obdarený schopnosťou krásneho, jemného a zmyselného pohybu,“ opísala v spomínanom dokumente Moore.

Swayze hral v desiatkach filmov. Medzi nimi treba okrem spomínaných dvoch uviesť napríklad Bod zlomu, Outsideri, Listy od vraha, ako aj seriál Sever proti Juhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Swayze #Hriešny tanec #Duch

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...