Protekčné dieťa slávneho chrobáka? Jubilantka McCartney ukázala vlastný talent

Britská módna návrhárka Stella McCartney, ktorá 13. septembra oslávi päťdesiatku, sa na začiatku svojej kariéry musela potýkať s obvinením, že je protekčným dieťaťom.

14.09.2021 09:00
shutterstock 374030605 Foto:
Módna dizajnérka Stella McCartney.
debata

Dcéra slávneho „chrobáka“ Paula McCartneyho a jeho prvej manželky Lindy však čoskoro preukázala, že talent má. Pracovala pre módne domy Chloé alebo Gucci, k jej zákazníčkam aj priateľkám patrí rad celebrít – Madonna, Gwyneth Paltrow či Liv Tyler. McCartney je známa tým, že odmieta pracovať s kožou či kožušinou.

Prvé oblečenie si ušila už v 11 rokoch. Neskôr sa dostala ako praktikantka do známych salónov, atmosféru nasávala tiež v časopise Vogue. V roku 1995 vzbudila prvý ohlas jej absolventská kolekcia na prestížnej londýnskej návrhárskej škole Central St. Martin 's College of Art and Design. McCartney navrhuje nielen oblečenie, ale aj kabelky, okuliare, topánky alebo dokonca platobné karty.

zväčšiť Módna dizajnérka Stella McCartney. Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 365817398 Módna dizajnérka Stella McCartney.

Navrhovala kolekcie napríklad pre módnu značku Chloé, v roku 2001 v spolupráci s firmou Gucci predviedla po prvýkrát svoju rovnomennú značku. V spolupráci s firmou Adidas pripravila kolekciu oblečenia pre britských športovcov na letné olympijské hry v Londýne v roku 2012. V roku 2018 ukončila po 17 rokoch partnerstvo s francúzskou firmou Kering a získala späť kontrolu nad svojou odevnou značkou.

V tom istom roku sa tiež podieľala na tvorbe šiat na recepciu po svadbe americkej herečky Meghan Markleovej s britským princom Harrym.

Zaprisahaná vegetariánka je vydatá za vydavateľa Alasdhair Willisa, majú spolu štyri deti.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #móda #Stella McCartney #Paul McCartney #jubileá hviezd #dizajnérka

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....