Ide o život, vraví jedna aj druhá strana. Čo robiť, ak očkovanie rozdelí rodinu či kamarátov

Očkovanie polarizovalo spoločnosť, ale táto polarizácia prebieha aj medzi blízkymi. Ako zvládnuť situáciu, ak sa názory na vakcináciu líšia v rodine, alebo ich vytvoria konflikt medzi kamarátmi či kolegami? S odborníčkami sme sa zhovárali v novej epizóde Ide o nás.

10.08.2021 06:00
debata

VIDEO: Dialóg nás môže spojiť. Ale na ľudí, ktorí popierajú realitu, energiu nemíňajte

Video

Očkovať sa či neočkovať – to je otázka? Teda, aby sme boli presnejší, otázka to podľa nás nie je. Očkovanie je momentálne asi ten najrozumnejší spôsob ako bojovať s pandémiou vírusu, ktorý stále ešte svet nemá úplne pod kontrolou – je to cesta, ako zabrániť preplneniu nemocníc a tiež obmedziť výrazné ekonomické straty, ktoré by mohli priniesť ďalšie protipandemické obmedzenia.

logoideonas Čítajte viac Viac ako sociálne siete ničí sebavedomie naše okolie, uraziť sa dá aj nepriamo

Očkovanie však zároveň vyvoláva konflikt a polarizáciu spoločnosti ako takej. Byť na opačných názorových brehoch sa však netýka len neznámych diskutujúcich na sociálnych sieťach, rozdielne názory na tematiku očkovania totiž zaznamenávame aj medzi tými najbližšími. Niekde to je rodina, inde sa nezhodnú napríklad dobrí kamaráti alebo táto téma môže rozdeliť dlhoročných kolegov.

Ako teda zvládnuť podobný názorový konflikt? A dá sa to vôbec? V relácii Ide o nás sme sa zhovárali s psychologičkou, terapeutkou a koučkou Lenkou Uherovou a koučkou a lektorkou komunikačných zručností Silviou Gallovou.

Podcastovú verziu relácie Ide o nás si môžete vypočuť tu:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #psychológ #konflikt #názor #očkovanie #diskusia #rada

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...