Krásnou spomienkou na svadbu s princom Philipom je vzácna brošňa! Zdobila modré šaty Alžbety II.

Britská kráľovná Alžbeta II. v utorok po prvý raz od pohrebu svojho manžela princa Philipa oficiálne vystúpila na verejnosti.

30.04.2021 09:00
debata

Prostredníctvom videospojenia prijala na dvoch audienciách veľvyslankyňu Lotyšska Ivitu Burmistreovú a veľvyslankyňu Pobrežia Slonoviny Saru Affoue Amaniovú. Počas utorňajších virtuálnych audiencií mala oblečené bledomodré kvetinové šaty. Nielen tie, ale aj brošňa, ktorá ich zdobila a bola jasne viditeľná aj cez kameru, stojí za zmienku, ako uvádzajú bristké médiá.

Britská kráľovná Alžbeta II. sa usmieva počas... Foto: TASR/AP, Yui Mok
Británia kráľovná Alžbeta vystúpenie verejné prvé Britská kráľovná Alžbeta II. sa usmieva počas audiencie prostredníctvom videospojenia z jej rezidencie vo Windsorskom hrade, na ktorej prijala veľvyslankyňu Lotyšska Ivitu Burmistreovú a veľvyslankyňu Pobrežia Slonoviny Saru Affoue Amaniovú. Zdobí ju vzácna brošňa.

Britskú kráľovnú v utorok zdobila brošňa nesúca pomenovanie „Nizam of Hyderabad“, ide o šperk, ktorý má hlboké spojenie s jej zosnulým manželom. Šperk bol kedysi súčasťou súpravy tiary a náhrdelníka s názvom „Nizam of Hyderabad“, ktorý kráľovná Alžbeta dostala ako jeden zo svadobných darov, keď si v roku 1947 zobrala za manžela poručíka kráľovského námorníctva Philipa Mountbattena. V roku 1951, počas štátnej návštevy Nórska, kráľovnú Alžbetu zdobila práve tiara „Nizam of Hyderabad“, ktorá však bola v roku 1973 prepracovaná na brošňu do podoby, akú má teraz.

Náhrdelník "Nizam of... Foto: Profimedia
kate Náhrdelník "Nizam of Hyderabad", ktorý patrí kráľovnej Alžbete II. , zdobil v roku 2014 manželku princa Williama počas podujatia v "National Portrait Gallery".

Náhrdelník „Nizam of Hyderabad“ stále exituje v pôvodnej podobe, v roku 2014 ho napríklad kráľovná požičala manželke princa Williama, ktorá sa ním ozdobila počas podujatia v „National Portrait Gallery“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II. #princ Philip

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....