Darčeky k MDŽ? Kvety potešia vždy

Manželky, priateľky, mamy, sestry, staré mamy. Jednoducho všetky ženy oslavujú 8. marca Medzinárodný deň žien. Pripomínajú si ním ženy, ktoré sa kedysi postavili mužom, aby si vybojovali svoje práva. Poďakujte vašim ženám kvetom či darčekom.

07.03.2021 06:00
raňajky do postele, darček, prekvapenie,... Foto:
Nielen hmotnými darmi sa dá vyjadriť, že vám na partnerke záleží.
debata

Kvety aj čokoláda sú vhodné pre mamy, staré mamy, kolegyne i kamarátky. Ak ale chcete obdarovať manželku alebo priateľku, dar by mal byť osobnejší. Niečo, čo ju vystihuje a urobí jej radosť. Napríklad šperky či parfum.

Kvety potešia vždy

Darčekom celé roky kraľujú kvety. V minulosti to boli väčšinou červené karafiáty, dnes sú to najmä tulipány či ruže. Na výber je ale veľké množstvo kvetov. Na objednávku myslite v predstihu, keďže kvetinárstva sú zatvorené a fungujú len ako výdajné miesta. Majte na pamäti, že kvet poteší všetky ženy, bez rozdielu veku.

Čokoláda

Kvalitná bonboniéra či obľúbená čokoláda sú ideálnym darčekom, ale aj doplnkom ku kytici. Nezabudnite ju vkusne zabaliť.

Pre manželky a priateľky

Malý šperk

Nemusia to byť práve diamanty, ak chcete byť kreatívni, darujte napríklad náušnice či náramok. Vybrať môžete niečo exkluzívnejšie, napríklad drobnosť od slovenských návrhárov, ktorými potešíte svoju milovanú ženu. Hodinky sú síce už väčším a drahším šperkom, ale ak chcete obdarovať ženu, na ktorej vám veľmi záleží, sú ideálne.

Kozmetika a vône

Ak chcete potešiť manželku alebo priateľku niečím iným ako symbolickou pozornosťou, siahnite do sveta kozmetiky a vôní. Ženy sa o seba rady starajú a každá má svoj obľúbený parfum aj telovú kozmetiku. Ale pozor, pre tento zmyselný darček sa rozhodnite len v prípade, ak viete, akú vôňu má rada.

Raňajky do postele

Nielen hmotnými darmi sa dá vyjadriť, že vám na partnerke záleží. Pripravte jej pekný deň napríklad tým, že jej prinesiete raňajky do postele. K obľúbenému jogurtu, ovociu či bagetke pridajte aj čerstvo odšťavený džús a šálku kávy. A, samozrejme, ružu.

Pozrite si večer jej obľúbený program

Trávite čas pred televíziou pozeraním športových programov? Skúste to v tento deň zmeniť a navrhnite partnerke, že budete pozerať jej obľúbený program spolu. Spoločný večer si spestrite dobrým vínom a nezabudnite na kvet, ktorý ju zaiste poteší.


Prečo oslavujeme MDŽ?

1. Medzinárodný deň žien oslavujeme od začiatku 20. storočia. Prečo?

2. V ktorej krajine má tento sviatok korene?

3. Na prvej medzinárodnej ženskej konferencii Druhej internacionály v roku 1910 v Kodani schválili medzinárodný ženský sviatok, ešte bez určenia pevného dátumu. Kto prišiel s návrhom?

4. Prečo sa ním stal práve 8. marec?

5. Kedy sviatok oficiálne uznala Organizácia spojených národov (OSN)?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #darček #darčeky #tipy na darčeky #MDŽ #Medzinárodný deň žien

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...