Pred 40-timi rokmi Charles a Diana oznámili zásnuby! Žiaril jej krásny prsteň, kto ho nosí dnes?

24. februára 1981 poskytli princ Charles a Diana Spencerová prvý spoločný televízny rozhovor.

24.02.2021 15:00
debata (1)

Príležitosť bola viac než romantická – v tento deň zverejnili svoje zasnúbenie. Zároveň si spoločne zapózovali pred objektívmi fotografov, podobne, ako to o pár desaťročí neskôr urobili aj ich synovia s budúcimi manželkami – princ William s Kate Middletonovou a princ Harry s Meghan Markleovou.

24. februára 1981 oznámili princ Charles a... Foto: Profimedia
princ Charles 24. februára 1981 oznámili princ Charles a Diana Spencer zásnuby, pri tej príležitosti vznikla aj táto fotografia.

Na fotografii z roku 1981 však rozhodne neprehliadnete zásnubný prsteň princeznej Diany. Je vám tento šperk povedomý? V roku 2010 ho daroval princ William svojej snúbenici. „Nosil som ho tri týždne v plecniaku, kým som jej ho dal,“ povedal vtedy William pre médiá v deň zverejnenia zásnub, 16. novembra. "Je to zásnubný prsteň mojej matky a je pre mňa veľmi výnimočný, aj Kate je pre mňa výnimočná,“ dodal ešte William. Od toho momentu sa šperk stal neprehliadnuteľnou ozdobou vojvodkyne Kate (39).

Zásnubný prsteň, ktorý venoval princ William... Foto: SITA
princ William a Kate Middleton Zásnubný prsteň, ktorý venoval princ William svojej snúbenici Kate Middleton, patril jeho matke - princeznej Diane.

Zaujímavosťou je, že princezná Diana, vtedy 20-ročná, si šperk, ktorému dominuje oválny modrý zafír osadený 14-timi diamantmi, vybrala sama z katalógu šperkov. Princ Charles zaň vtedy zaplatil 60 000 libier, ako sa uvádza na stránke magazínu „O“. Jeho hodnota dnes? Klenotníci ju odhadujú na neuveriteľných 500 000 libier, ako informuje spomínaný magazín.

Princ William so snúbenicou Kate Middleton... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
william Princ William so snúbenicou Kate Middleton pózovali pre médiá po oznámení svojich zásnub a termínu svadby v roku 2011.
24. februára 1981 oznámili princ Charles a...
24. februára 1981 oznámili princ Charles a...
+2Zásnubný prsteň, ktorý venoval princ William...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #zásnubný prsteň

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...