Cindy Crawford preslávilo znamienko aj dokonalá krása! Má 55, takto sa menila

Americká topmodelka a herečka Cindy Crawford sa počas svojej kariéry objavila na viac ako 500 obálkach renomovaných časopisov a ako prvá topmodelka aj v Playboyi.

20.02.2021 06:00
debata (1)
Rok 1998: Topmodelka Cindy Crawford na... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1998: Topmodelka Cindy Crawford Rok 1998: Topmodelka Cindy Crawford na archívnom zábere.

Doslova „obchodnou známkou“ sa stalo jej znamienko nad hornou perou, ktoré jej odborníci radili hneď na začiatku kariéry odstrániť. Cindy, ktorá sa narodila 20. februára 1966 a v tento deň oslavuje 55. narodeniny, však odmietla. Jubilujúca hviezda sa niekoľkokrát objavila aj vo filme, napríklad v snímke Ako štvaná zver (1995).

Pôvabná hnedovláska Crawford mala na strednej škole výborný prospech a na naliehanie spolužiakov, aby sa prihlásila do súťaže krásy, len pokrútila hlavou. Jej ciele boli totiž oveľa vyššie – túžila sa stať byť prezidentkou. Na začiatku svojej dráhy v modelingu sa ešte snažila túto prácu skombinovať so štúdiom chémie, ale nakoniec vyhrali prehliadkové móla.

Cindy Crawford počas udeľovania cien MTV VIDEO...
Záber z roku 1995: Dizajnér Karl Lagerfeld a...
+10Rok 1997: Topmodelka Cindy Crawford

Cesta Crawfordovej do modelingu začala takmer rozprávkovo. Keď si cez prázdniny v roku 1982 privyrábala zberom kukurice, šiel okolo fotograf z miestneho plátku a mladú dievčinu si zvečnil. Tá vzápätí dostala prvú ponuku a brigádu na poli už vymenila za pózovanie a predvádzanie módy. Cieľavedomá študentka sa chopila svojej šance – umiestnila sa v prestížnej súťaži Look of the Year a o dva roky neskôr sa stala najkrajším dievčaťom z titulnej strany amerického magazínu Vogue.

Modelka Cindy Crawford (druhá sprava) s... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Cindy Crawford (druhá sprava) s manželom Randem Gerberom Modelka Cindy Crawford (druhá sprava) s manželom Randem Gerberom prišli na akciu hodinárskej značky Omega aj s deťmi. Na snímke syn Presley Gerber a dcéra Kaia Gerber.

V roku 1995 bola najlepšie platenou modelkou sveta – jej zárobok činil 6,5 milióna dolárov. Podpísala kontrakty s firmami Revlon, Pepsi či Omega Bijoux. Okrem predvádzania kreácií renomovaných návrhárov Cindy uvádzala televízny program o módnych trendoch House of Style, vydala videokazety s cvičením, venuje sa osvete a boju s chorobami ako je leukémia a rakovina prsníka.

Crawford je druhýkrát vydatá. Prvýkrát sa vydala za hollywoodskeho milovníka Richarda Gera, o 16 rokov staršieho. Zväzok vyzeral spočiatku idylicky – čitatelia časopisu People partnerov v roku 1993 zvolili dokonca za najsexy pár. Po troch rokoch ale manželstvo skončilo.

zväčšiť Záber z roku 1995: Dizajnér Karl Lagerfeld a... Foto: SITA/AP, Remy de la Mauviniere
Dizajnér Karl Lagerfeld a topmodelky (zľava) Cindy Crawford, Linda Evangelista a Claudia Schiffer Záber z roku 1995: Dizajnér Karl Lagerfeld a topmodelky (zľava) Cindy Crawford, Linda Evangelista a Claudia Schiffer na prezentácii kolekcie Chanel ready-to-wear Jar/Leto 1996.

V roku 1998 zazneli Cindy svadobné zvony druhýkrát, „áno“ povedala majiteľovi nočných klubov Rande Gerberovi, s ktorým nedávno oslávili ďalšie výročie svadby. S Gerberom sa jej narodili aj dve deti – syn Presley (21) a dcéra Kaia (19).

Práve ona sa rozhodla kráčať v šľapajach svojej mamy, k čomu ju predurčovalo nielen slávne meno, ale aj krása a tak trošku aj vizuálna pripomienka slávnej mamy. Dnes je z Gerberovej jedna z najžiadanejších modeliek súčasnosti a tiež už má za sebou vo svojom pomerne mladom veku niekoľko tituliek pre magazín Vogue či kampaní pre renomované značky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #modeling #dcéra #úspech #Cindy Crawford #supermodelka #jubileá hviezd

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...