Takto členovia britskej kráľovskej rodiny oznámili svetu, že sa stali rodičmi

Narodenie kráľovských potomkov sa v Británii teší značnému záujmu verejnosti. Takto dali svetu o tom, že sa stali rodičmi, vedieť princ William, princ Harry či aktuálne princezná Eugenie.

10.02.2021 13:00
vojvodkyňa Catherine a princ William Foto: ,
Šťastní rodičia - vojvodkyňa Catherine a princ William so synčekom opúšťajú nemocnicu. Išlo o ich prvorodeného syna, princa Georgea.
debata

V utorok, 9. februára, sa stala mamou princezná Eugenie, vnučka britskej kráľovnej Alžbety II. na svet priviedla syna, ktorého meno zatiaľ verejnosti známe nie je. Eugenie, ktorej manželom je finančník Jack Brooksbank, priviedla na svet zdravého chlapčeka. Jeho narodenie svetu spokojný pár oznámil prostredníctvom oficiálneho instagramového účtu princeznej, na zábere sú zachytené dve ruky, ktoré sa dotýkajú drobnej rúčky bábätka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie)

6. mája 2019 prišiel na svet prvorodený syn princa Harryho a jeho manželky, vojvodkyne Meghan. Jeho narodenie bolo zverejnené na oficiálnom instagramovom účte vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu slovami: „Sme radi, že môžeme oznámiť, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu privítali na svet skoro ráno, 6. mája, ich prvorodené dieťa.“ Zároveň bolo pri oznámení uvedené, že chlapček vážil pri pôrode 3,26 kg. Rodičia však nezverejnili žiaden záber, len modré oznámenie so správou „Je to chlapec“. Na prvé zábery malého Archieho sme si museli pár dní počkať, než ho rodičia predstavili verejnosti.

Princ William a vojvodkyňa Kate sú už trojnásobnými rodičmi. Oficiálne oznámenie o narodení ich potomkov sa vždy objaví na nádvorí Buckinghamského paláca, prvý raz sa tak stalo 22. júla 2013, kedy prišiel na svet prvorodený syn páru, princ George. V dokumente sa vtedy písalo: „Jej kráľovská výsosť, vojvodkyňa z Cambridge, dnes o 16:24 hod. porodila syna.“

Formálne oznámenie o narodení syna princa... Foto: SITA/AP, Sang Tan
princc William, kate, princ george Formálne oznámenie o narodení syna princa Williama a jeho manželky Kate na nádvorí Buckinghamského paláca 22. júla 2013.

Záber na zverejnené oznámenia sa objavil v deň pôrodu kráľovských potomkov Kate a Williama aj na oficiálnom Instagrame páru. Stalo sa tak aj pri narodení princeznej Charlotte aj princa Louisa.

Už pár hodín po pôrode svoje poklady ukázali princ Williama vojvodkyňa Kate svetu priamo pred londýnskou nemocnicou svätej Márie, v ktorej prišli na svet.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princezná Eugenie

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...