Kráľovná Alžbeta II. si so sebou na cesty vozí naozaj neobvyklé veci!

Kráľovná Alžbeta II. na trón nastúpila už v 26 rokoch a dnes je najdlhšie vládnucou panovníčkou v histórii. Tieto zaujímavosti ste o nej možno netušili.

14.02.2021 07:00
Kráľovná Alžbeta II. sa objavila na verejnosti... Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II.
debata

Kufor s toaletným papierom

Jej veličenstvo kráľovná Alžbeta II. si so sebou na každú cestu vozí veľa neobvyklých vecí. Napríklad aj zapečatený toaletný papier, čierny čaj Earl Grey, mydlo s borovicovou vôňou, fotografie svojich blízkych, gin i klobásy. Vždy so sebou má aj čierne šaty. V roku 1952, kedy zomrel jej otec, bola totiž na kráľovských cestách a nemala so sebou vhodné čierne oblečenie, ktoré by si mohla obliecť pri vystupovaní z lietadla. Musela teda čakať, kým jej vhodné oblečenie bolo do lietadla doručené. Od tej doby sa vždy poisťuje, aby sa nič podobné neopakovalo. Málokto vie, že kráľovná si so sebou vozí aj svoju krv pripravenú k transfúzii, pre prípad, že by sa jej niečo stalo. Kráľovninu krv stráží lekár vojenského námorníctva, ktorý je kedykoľvek pripravený poskytnúť jej veličenstvu okamžitú pomoc.

Jej veličenstvo za volantom

Alžbeta II. je jedinou osobou vo Veľkej Británii, ktorá môže viesť vozidlo bez vodičského preukazu. A šoféruje veľmi rada. Za volant svojho obľúbeného Range Rovera si dokonca sadla v čase návštevy Saudského kráľa Abdalláha a to v období, kedy mali ženy v Saudskej Arábii zakázané šoférovať. Niet divu, že tento krok vyvolal veľké pozdvihnutie po celom svete.

Mechaničkou počas vojny

Alžbeta II. počas druhej svetovej vojny nastúpila k Pomocným ženským zborom, kde pôsobila ako šoférka a mechanička. Stala sa tak prvou ženou z kráľovskej rodiny, ktorá sa stala aktívnou členkou ozbrojených zložiek na plný úväzok. Počas svojej vojenskej služby sa naučila šoférovať.

Šaty robia kráľovnú

Kráľovná je veľmi dobre známa svojím šatníkom. Nech už sú to šaty, kabát alebo klobúk, často sú to veľmi výrazné farby a kráľovná je tak v dave neprehliadnuteľná. Pravým opakom tohto pestrého výberu je jej lak na nechty. Už 30 rokov totiž nosí rovnaký odtieň, svetlo ružový Ballet Slippers od značky Essie. Ikonická farba tak vždy bez problémov ladí so všetkým, čo si oblečie.

Ak chcete spoznať silu žien z rodu Windsorovcov zblízka, nenechajte si ujsť napríklad dokumentárny film Kráľovná Alžbeta II. – podľa vlastných slov v pondelok 15. februára na televíznej stanici Spektrum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...