Jeden deň (alebo aj všetky) môžeme venovať láske, hovorí Vavrinčíková či Majeská

Sviatku zamilovaných sa netreba báť. Prečo aspoň jeden deň v roku nevenovať oslavám lásky, pýtajú sa známe Slovenky. Ako to teda vyzerá s oslavami Dňa svätého Valentína u štvorici známych slovenských žien?

11.02.2021 06:30
debata
Moderátorka Jana Majeská v spoločnosti svojich... Foto: archív Jany Majeskej
Moderátorka Jana Majeská v spoločnosti svojich dcér. Moderátorka Jana Majeská v spoločnosti svojich dcér.

Jana Majeská, moderátorka spravodajstva RTVS

Láska je pre život najdôležitejšia. Ako vzduch, voda, slnko. Milovať a byť milovaný je túžbou každého človeka. Preto si myslím a aj to tak cítim, že lásku treba oslavovať, vnímať, prijímať a dávať každý deň. Po iné roky boli podniky plné zaľúbených ľudí, červené ruže navôkol, srdiečka, vyznania lásky. No najkrajším darčekom pre mňa bude vrúcne a láskyplné objatie od mojich dcér. Nemusia mi ani nič hovoriť. A ako prežijem Valentína? Keď ráno vstanem, poďakujem sa za to, že som, že som zdravá, že sú zdravé moje deti, moji rodičia, moji blízki. To je najviac. Práve v týchto časoch by sme mali byť vďační za všetko, čo máme.

Judit Bárdos, herečka

Herečka Judit Bárdos.

Poteším sa, ak dostanem na Valentína kvety, ale neurazím sa, ak sa tak nestane. Na valentínskom sviatku mi nikdy obzvlášť nezáležalo, oslavovať, robiť si fotky, také niečo sme s priateľom nerobili. Možno to vo všeobecnosti bude pre ľudí tento rok iné, ale nedá sa nič predpovedať. Všetko sa mení zo dňa na deň. Na druhej strane si myslím, že v dnešnej dobe je veľmi dôležité prejavovať si navzájom lásku. Nielen na Valentína, ale každý deň.

Lenka Vavrinčíková, moderátorka Televíznych novín TV Markíza

Moderátorka Lenka Vavrinčíková.

Patrím k fanúšikom sviatku zamilovaných. Neviem, prečo niektorým ľudom tak prekáža oslávovať niečo tak krásne a čisté, ako je láska. Veď láska je zmyslom našich životov a tým nemyslím iba medzi partnermi, ale aj lásku k priateľom, rodičom, k sebe samej/samému. Je mi jedno, či sviatok prišiel z Ameriky alebo ho vymysleli Taliani. Oslavujeme predsa Deň detí, mužov, žien, matiek, tak prečo nevenovať jeden deň v roku aj láske? My s partnerom sme zvykli každý rok chodiť na valentínsku večeru, tento rok bude Valentín určite iný aspoň v tomto smere. Uvaríme si niečo dobré doma sami dvaja a spravíme si pekný večer v lockdownových podmienkach.

Barbora Krajčírová (Rakovská), moderátorka relácia Folklorika RTVS

Barbora Krajčírová (Rakovská) je moderátorkou...

Som za oslavu lásky každý deň, ale všetci dobre vieme, že každý deň si kvôli všetkým možným aj nemožným okolnostiam na lásku čas nenájdeme. Česť výnimkám! Preto sa z oficiálneho dňa zamilovaných teším. U nás doma ho oslavujeme dobrou večerou, filmom, ale aj peknou správou, ak sme zaneprázdnení. O sviatku zamilovaných vie aj moja dcérka Amia a určite sa o ňom skoro dozvie aj syn Kristián. Amia si okrem nás spomenie aj na babky dedkov a ďalšiu rodinu. Je to podľa mňa veľmi milé, láska je široký pojem. Tohtoročný Valentín bude v rámci širšej rodiny opäť len cez telefón a online siete. Nevadí, buďme vďační aj za to. Keby sme mali pandémiu za nášho detstva, bolo by to s vyznaním ťažšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rodina #oslava #Jana Majeská #Judit Bárdos #Vyznanie #Valentín #Lenka Vavrinčíková #Barbora Krajčírová

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...