Hviezda 80-tych rokov Bo Derek: Vrásky priznáva, postavičku má tip-top! Aj vďaka špeciálnej strave

Američanka Bo Derek patrila bezpochyby k sexsymbolom 80-tych rokov.

18.01.2021 09:00
Bo Derek Foto: ,
Herečka Bo Derek v roku 2005.
debata

Štíhla blondínka zažiarila v sexi komédii 10 (1979) či vo filme o Tarzanovi (1981). Usmievala sa z mnohých časopisov a zvádzala krásnym úsmevom, fotogenickou tvárou a dokonalým telom.

Herečka a modelka Bo Derek v roku 2011. Foto: SITA/AP, Phil Klein
Bo Derek Herečka a modelka Bo Derek v roku 2011.

Niekdajšia hviezda pred štyrmi rokmi prekročila okrúhlu 60-ku, no na červených kobercoch dokáže stále očariť. Aj po boku svojho partnera, herca Johna Corbetta, známeho napríklad z komédie Moja tučná grécka svadba. Svoj recept na krásu zhrnula takto: flexitariánska strava, plávanie na otvorenom mori a práca na ranči. Dvojica totiž žije na jej ranči v Santa Ynez v Kalifornii, pár tvoria od roku 2002. Starostlivosť o psov a kone jej dáva zobrať a nemá čas priberať, ako uviedla aj pre stránku firstforwomen.com

Okrem toho sa však snaží pozerať na život optimisticky, vďaka čomu z nej vyžaruje vnútorný pokoj. A súčasnú situáciu okolo koronavírusu využila zmysluplne. „Som ten typ dievčaťa, ktoré vidí pohár do polovice plný,“ opísala a dodala: „Aj uprostred všetkého chaosu v poslednej dobe som si uvedomila, že som dostala príležitosť tráviť viac času so svojím partnerom a našimi zvieratami – som za to vďačná.“

Herečka Bo Derek v roku 2005.
Herečka Bo Derek a  John Corbett v roku 2008.
+2Herečka a modelka Bo Derek v roku 2011.

Vo forme sa udržiava aj pravidelným plávaním. „Pred pár rokmi som absolvovala operáciu chrbtice a lekár mi povedal, že ak budem plávať niekoľko minút každý deň počas obdobia 10 dní, nemusím už absolvovať inú terapiu. Vyskúšala som to a fungovalo to. Odvtedy plávam pravidelne.“ Najradšej pláva na otvorenom mori a tak s partnerom pravidelne navštevujú miesta, kde sa môžu venovať tejto spoločnej záľube.

John Corbett a Bo Derek v New Yorku. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Bo Derek John Corbett a Bo Derek v New Yorku.

Čo je flexitariánska strava? Ide o vegetariánstvo či vegánstvo s presvedčením, že rastlinná strava pomáha predchádzať mnohým civilizačným ochoreniam. Stavia na rastlinnej strave ako základe, no pritom nevylučuje občasnú možnosť konzumácie mäsa, živočíšnych výrobkov a rýb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bo Derek

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...