Andrej Bičan dáva svoje telo späť do formy! Inšpirovala ho aj Zuzana Vačková

Slovenský moderátor a zabávač Andrej Bičan sa nedávno priznal, že v poslednom období trochu bojuje so svojou hmotnosťou.

30.11.2020 13:00
andrej Bičan Foto:
Moderátor Andrej Bičan dostáva svoje telo do formy.
debata

Andrej Bičan si prešiel obdobím, kedy aktívne cvičil. Potom zase prestal, ručička na váhe mu ukázala cez 90 kilogramov a to ho naštartovalo k tomu, aby začal so sebou niečo robiť. Inšpirovala ho aj herečka Zuzka Vačková, ktorá pravidelne cvičí s osobným trénerom.

„Máme stanovené ciele a Andrej je realista, takže odpadajú predstavy o tom, že zajtra chce mať dole 10 kilogramov a pozajtra ideálne 10 kilogramov späť, ale vo forme svalovej hmoty. Je u neho triezvosť, takže v rámci regulácie tréningu, stravy a ďalšieho denného režimu, sa snažíme túto líniu nalaďovať do aktuálnych možností a tak, aby sa podobala ideálnemu scenáru, aby sa telo a kondícia vyvíjali čo najlepšie,“ hovorí o svojom zverencovi Ľuboš Gsch, profesionálny osobný tréner a špecialista na tvarovanie postavy.

Andrej Bičan pritom aktívne cvičil aj v minulosti, očakávané výsledky však neprichádzali. „Jeden rok som cvičil dokonca veľmi aktívne, ale nepremýšľal som pritom nad stravovaním a celkovo životným štýlom. Nebola v tom žiadna komplexnosť, myslel som si, že všetko dobehnem cvičením. Navyše som bol presvedčený, že keď sa človek nehýbe a zrazu začne, výsledky sa rýchlo dostavia. To je však prekonaná teória.“

Až kým sa nedostal k spomínanej hranici 90 kilogramov na váhe. „Musel som s tým niečo začať robiť, pretože toto vie veľmi rýchlo vygradovať do oveľa vyšších čísiel a každý, kto s tým nepočíta, si môže ublížiť nárastom nezdravej hmotnosti. Začal som teda znovu cvičiť a pritom som premýšľal aj nad tým čo jem, kedy a ako. Zmenil som svoje stravovacie návyky, s čím prichádzali prvé úspechy. Z 90 kilogramov som sa dostal na 77,77 – to bola méta, ktorú som si stanovil. Keď som sa dostal na túto váhu, dal som si tresku a šalát a poriadne som to oslávil. A zase sa to vrátilo.“

V tom čase ho inšpirovala Zuzana Vačková: „Videl som na sociálnej sieti, že moja kamarátka Zuzka Vačková cvičí doma a k nej domov chodí tréner aj s celým vybavením. Pre mňa je to veľmi dôležitý človek, pretože bez osobného trénera (a často ani s ním) sa neodlepím z gauča a musí ma "vyhecovať“. Toto bol štart – chuť sa hýbať, viac sa hýbať, zrýchliť proces chudnutia a zase dosiahnuť výsledok okolo 77 kilogramov."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Bičan #jo-jo efekt #Ľuboš Gsch

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...