Krásna Francúzka Cotillard oslavuje! Pozrite sa s nami, ako sa menila rokmi

Kariéru odštartovala projektmi v rodnej krajine a jej popularita sa vo Francúzsku čoskoro rovnala legendám francúzskej kinematografie. Až stvárnenie Edith Piaf a soška Oscara zaň priniesli Marion Cotillardovej svetovú slávu.

30.09.2020 14:41
debata (1)
Herečka Marion Cotillard na premiére filmu Les... Foto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia
Herečka Marion Cotillard na premiére filmu Les Jolies Choses v roku 2001. Herečka Marion Cotillard na premiére filmu Les Jolies Choses v roku 2001.

Rodáčka z Paríža, ktorá sa narodila 30. septembra 1975 a oslavuje poljubileum, pochádza z hereckej rodiny a tak mala od útleho veku blízko k filmového prostrediu. Prvýkrát si širšia verejnosť krásku vysokú 169 centimetrov s nezameniteľným plachým pohľadom a veľkými očami všimla v roku 1998, keď sa objavila v akčnej komédii Taxi od Luca Bessona. Nasledovali ďalšie filmy série a Cotillardovej popularita rástla. Nezaujala však len ako hviezdy komerčne úspešnej produkcie, ale tiež ako talent v divadle a citlivá a presvedčivá herečka v nezávislej produkcii.

Herečka Marion Cotillard v roku 2000 s cenou z...
Herečka Marion Cotillard na premiére filmu Les...
+37Rok 2005: Herečka Marion Cotillard na premiére...

Keď ju v roku 2006 obsadil režisér Ridley Scott do svojej ľúbostnej story Dobrý ročník, asi netušil, že pomáha objaviť pre svet jeden z francúzskych talentov. O rok neskôr sa totiž už nehovorilo na filmovom poli o nikom inom. Cotillard totiž stvárnila legendárnu šansoniérku Edith Piafovú a zaslúžene za tento výkon získala Oscara.

Po účinkovaní v snímke La Vie en Rose (u nás ako Edith Piaf) sa začali množiť medzinárodné ponuky. Medzi najznámejšie projekty určite patrí napríklad film Inception od Christophera Nolana či Temný rytier povstal od rovnakého režiséra. Cotillard si zahrala aj vo filmoch Verejní nepriatelia, Polnoc v Paríži, Nákaza či Imigrantka alebo Assasin's Creed.

Herečka Marion Cotillard v roku 2008 v kreácii... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Marion Cotillard Herečka Marion Cotillard v roku 2008 v kreácii Jean Paul Gaultier na vyhlásení Oscarov.

Práve posledná menovaná snímka bola aj zatiaľ posledným medzinárodným projektom francúzskej herečky, ktorá sa posledné roky sústredila viac na rodinu a nakrúcanie lokálnej francúzskej produkcie. Od roku 2007 je partnerkou herca a režiséra Guillauma Caneta, s ktorým majú spoločne deväťročného syna a trojročnú dcéru.

Francúzska herečka Marion Cotillard na... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Francúzska herečka Marion Cotillard na prehliadke Chanel Metiers d'Art 2018/19. Francúzska herečka Marion Cotillard na prehliadke Chanel Metiers d'Art 2018/19.

Cotillardovej krása bola roky využívaná aj v módnom priemysle. Herečka roky pracovala ako ambasádorka a reklamná tvár produktov značky Christian Dior a vďaka tomu bola najčastejšia obliekaná na červenom koberci práve v kreáciách Dior. Slávny oscarový moment, keď si prevzala pozlátenú sošku za Edith Piafovú, však absolvovala v modeli Jean Paul Gaultier a tieto šaty sú dnes často zaraďované do zoznamu najkrajších oscarových modelov v histórii ceremoniálu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #herectvo #Oscar #talent #Marion Cotillard #jubileá hviezd

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...