Spevák Tomáš Bezdeda má už osem rokov tú istú cicu!

Sympatický spevák Tomáš Bezdeda sa priznal, že má už osem rokov tú istú cicu. Je pomerne mohutná a navyše chlpatá. Príde a poláska sa, len keď má náladu!

22.09.2020 09:00
Tomáš Bezdeda, gitara, spevák, spev Foto:
Tomáš Bezdeda zaspieval počas slávnostného otvorenia zredizajnovanej predajne chovateľských potrieb v bratislavskej Rači. Sám vlastní kocúra.
debata

Tomáš Bezdeda pred rokmi zažiaril v prvej sérii šou Slovensko hľadá Superstar a odvtedy je tento nevinne a placho pôsobiaci „chlapec s gitarou“, ktorý vôbec nevyzerá na svojich 34 rokov, známou tvárou hudobnej scény.

Tomáš žije v rodinnom dome v Žiline, takže každý logicky očakáva, že ako chlap vlastní psa. „Mali sme rodézskeho ridgebacka a predtým brazílsku filu,“ povedal Bezdeda počas otvorenia zredizajnovanej predajne Superzoo v bratislavskej Rači. „Brazílska fila bola pomerne ostrý pes, naopak, ridgeback bol strachopud, ktorý sa bál aj hadice s vodou. Pes je super, teraz mám však zhodou okolností osem rokov cicu,“ priznáva. „Konkrétne je to kocúr Bruno.“

Aj muži môžu milovať mačky! Bezdeda si dokonca myslí, že práve ženy nemajú rady ono mačacie pradenie a falošné otieranie okolo nôh. „Pes je priamy a keď ho chcete ako jeho pán a majiteľ pohladiť, prakticky vždy sa teší vašej náklonnosti a vrtí chvostom. Mačky sú iné. Keď nemajú náladu, neprídu. Ak by ste ich chceli hladkať v nevhodnej chvíli a nasilu, vedia aj poškriabať. Aspoň Bruno je taký.“ O „mainkách“ sa hovorí, že sú dosť „urečnené“, ale Bezdedov kocúr nezvykne otravovať mňaučaním. „To skôr bratova mačka je komunikatívna a kým ju človek nepohladká, neprestane sa dožadovať pozornosti.“

Tomáš Bezdeda s mačkou, ktorá patrí jeho... Foto: archív Tomáša Bezdedu
Tomáš Bezdeda, mačka, birma posvätná Tomáš Bezdeda s mačkou, ktorá patrí jeho bratovi. Je to druh birma posvätná a volá sa Snow.

Spevák dostal kocúra od svojho brata, ktorý má takisto mačku. „Brat má druh birma posvätná s modrými očami a ja mám mainskú mývaliu mačku. Mainky sú rozvážne, pokojné a znášanlivé. Bruno sa obyčajne drží len okolo domu, je samostatný, má svoj život. Keď pĺzne, mohol by som plniť periny.“ Mainská mývalia mačka je jedným z mála prírodných plemien, ktoré vzniklo pod taktovkou matky prírody bez zásadných vplyvov zo strany človeka. Plemeno vzniklo pravdepodobne krížením mohutných amerických mačiek, ktoré žili na farmách Nového Anglicka a Mainu a dlhosrstých mačiek z Európy, ktoré sa plavili s námorníkmi. Od roku 1986 sú národnými mačkami amerického štátu Maine a celosvetovo patria medzi najobľúbenejšie plemená.

„Je to mačací druh, ktorý je pomerne veľký a mohutný a znervóznie jedine vtedy, keď ho potrebujem dať do klietky na prevoz, lebo ideme napríklad ku veterinárovi. Musí sa mi to podariť na prvýkrát, viac šancí nedostanem,“ smeje sa Tomáš Bezdeda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mačka #zviera #Tomáš Bezdeda #kocúr #zvierací miláčik #Superzoo

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...