Nahé fotky, manželské škandály: Prvá dáma Trumpová oslavuje s pestrou históriou

Americká prvá dáma Melania Trumpová sa najprv preslávila ako modelka.

27.04.2020 17:00
debata (3)
Melania Trumpová - prvá dáma USA. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Melania Trumpová, usa, prvá dáma Melania Trumpová - prvá dáma USA.

Trumpová sa narodila 26. apríla 1970 v Slovinsku, vtedy súčasti socialistickej Juhoslávie. V roku 1996 sa však presťahovala do USA, kde na jednej párty stretla realitného magnáta Donalda Trumpa a stala sa jeho treťou ženou. Po úspešnom Trumpovom ťažení v prezidentských voľbách v roku 2017 sa Melania stala prvou dámou, jednou z dvoch, ktoré sa nenarodili v USA.

Pôvodným menom Melanija Knavsová (neskôr si svoje meno zmenila na zrozumiteľnejšie Knaussová), vyrástla v päťtisícovej slovinskej Sevnici. Jej otec predával autá, matka navrhovala detské oblečenie. Študovala na strednej škole dizajnu a fotografie v Ľubľane a s modelingom začala v 16 rokoch. O dva roky neskôr podpísala zmluvu s agentúrou v Miláne, pracovala tiež v Paríži.

Záber z januára 1999. Miliardár Donald Trump s...
Rok 2005: Melania Trump a Donald Trump...
+20Rok 2006: Melania Trump a Donald Trump spoločne...

V roku 1996 presídlila do New Yorku. Fotila pre magazíny Harper Bazaar, New York Magazine, Vanity Fair, Vogue či Sports Illustrated. Trvalý pobyt v USA získala v roku 2001, občianstvo má od roku 2006.

Za Trumpa sa vydala v januári 2005 v letovisku Palm Beach na Floride, v tej dobe spolu už žili šesť rokov. Rok po svadbe sa im narodil syn Barron. Svojho manžela počas prezidentskej volebnej kampane plne podporovala a hoci je sama imigrantka, podporovala tvrdý postup Trumpa proti nelegálnym prisťahovalcom.

Rok 2005: Melania Trump a Donald Trump... Foto: SITA/AP, DIANE BONDAREFF
Rok 2005: Melania Trump Rok 2005: Melania Trump a Donald Trump prichádzajú na premiéru filmu Vojna svetov.

Všetky obvinenia zprípadného sexuálneho obťažovania iných žien Trumpová označila za lži: „Manželovi verím, manžel je milý, je to džentlmen a nikdy by nič také neurobil,“ vyhlásila. Sama tiež čelila podozreniu, že v 90. rokoch pracovala v USA ako modelka, bez nutných potrebných povolení. V roku 1995 napríklad vznikli jej nahé fotky, ktoré v kampani vytiahol bulvárny denník New York Post. Podľa agenta Trumpovej však vznikli bezodplatne. Melania pochybenia odmieta: „V každom okamihu som plne dodržiavala imigračné zákony tejto krajiny. Bodka,“ napísala.

Trumpová hovorí piatimi jazykmi – okrem slovinčiny a angličtiny ovláda tiež francúzštinu, nemčinu a srbčinu. Je len druhou americkou prvou dámou, ktorá sa narodila mimo Spojené štáty. Jej predchodkyňou bola Louisa Adamsová, manželka šiesteho prezidenta Johna Quincyho Adamsa, ktorý bol v úrade v rokoch 1825 až 1829. Adamsová bola dcérou amerického konzula v Londýne, kde sa tiež narodila.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #USA #modelka #prvá dáma #Donald Trump #Melania Trumpová #jubileá hviezd

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...