Slávna Ornella Muti oslavuje: Sexidol a jeho 10 podôb v behu času...

Výnimočným sexepílom sa do filmovej histórie zapísala Talianka Ornella Muti, ktorá oslavuje "polovičné" jubileum. Iba nedávno sa objavila na slávnom Opernbale vo Viedni.

09.03.2020 15:00
Herečka Ornella Muti na zábere z februára 2007. Foto: ,
Herečka Ornella Muti na zábere z februára 2007.
debata

V Európe natočila Muti bezmála stovku snímok a svojimi zelenými očami a zmyselnými perami často lámala mužom srdce v komédiách i drámach, z ktorých k najznámejším patrí Kronika vopred ohlásenej smrti či Swannova láska. V roku 2012 sa objavila aj v komédii amerického režiséra Woodyho Allena – Do Ríma s láskou.

Mutiovej hrdinky boli variáciami postáv prostých, avšak zvodných a svojhlavých dievčat, ktoré vyzerajú nevinne až zraniteľne, ale dokážu sa pevne a rozhodne orientovať v živote aj v milostných vzťahoch. V 70. rokoch spolupracovala so slávnymi talianskymi režisérmi tej doby, napríklad s Mariom Monicellim vo filmoch Ľudový román a Nové strašidla, Dinom Risim (Prvá láska) či Sergiom Corbuccim (Zločin a la Neapol).

Herečka Ornella Muti v roku 2000.
Herečka Ornella Muti v roku 2009 na filmovom...
+7Herečka Ornella Muti v roku 2003 na filmovom...

V Hollywoode sa nepresadila, neúspech ju ale neodradil a v 80. rokoch vznikli ďalšie filmy, ako napríklad Swannova láska v réžii Volkera Schlöndorffa podľa románovej predlohy Marcela Prousta. K jej úspešným filmom patrila tiež Kronika vopred ohlásenej smrti (1987), ktorá je adaptáciou rovnomenného románu Gabriela Garcíu Márqueza.

Muti sa narodila 9. marca 1955 v Ríme ako Francesca Romana Rivelliová. Ako štrnásťročnú ju objavil režisér Damiano Damiani a obsadil ju do hlavnej úlohy vo svojom dráme Najkrajšia manželka.

Ornella Muti na viedenskom Opernballe 2020. Foto: Profimedia
Ornella Muti Ornella Muti na viedenskom Opernballe 2020.

„Držím prísnu diétu, aby som si udržala figúru, a snažím sa pravidelne cvičiť,“ prezradila Muti, ktorá je aj vo svojich čerstvo dovŕšených 65 rokoch sexy a pred niekoľkými týždňami sa po boku boháča Lugnera objavila na plese v opere vo Viedni.

V galérii vyššie si môžete pozrieť 10 záberov krásnej herečky, ktorá akoby ani nestarla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #krása #kariéra #fotografia #herečka #Ornella Muti

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...