Catherine Deneuve priznala: Keď ma ľudia vidia v teplákoch, sú sklamaní

Catherine Deneuve roky patrila medzi najkrajšie a najoslavovanejšie ženy sveta.

25.02.2020 12:00
Francúzska herečka Catherine Deneuve na... Foto: ,
Francúzska herečka Catherine Deneuve na archívnom zábere z augusta 2019.
debata

Obsadzovaná Francúzka však označenia ako diva, ikona či bohyňa nemá rada. „Nikdy som sa nevnímala ako diva,“ povedala 76-ročná herečka denníku "Augsburger Allgemeine“. Nielen diva, ale ani ikona francúzskeho filmu jej nie je veľmi po chuti. „Kto chce byť vnímaný ako ikona? Pohľad ľudí na vás sa bude čoraz viac zhoršovať. Chcem sa pohybovať na verejnosti ako obvykle. Správať sa ku mne ako k nejakej kráľovnej či bohyni je smiešne,“ prezradila Deneuve.

Dodala, že doma má od bohyne ďaleko. „Keď som doma, ‚hodím sa‘ do teplákovej súpravy alebo džínsov,“ opísala slávna blondínka a dodala: „Priznávam, že môže ísť o teplákovú súpravu Yves Saint Laurent. Ale pravdou je, že ľudia sú sklamaní, keď ma takto vidia. Čo mám robiť? V záhrade je takéto oblečenie oveľa praktickejšie a pohodlnejšie.“

Catherine Deneuve na premiére snímky Joker v... Foto: SITA/AP
Catherine Deneuve Catherine Deneuve na premiére snímky Joker v Benátkach.

Práve so značkou Yves Saint Laurent je meno Deneuve spojené dodnes. Spolupráca Deneuve sa Saint Laurentom sa začala v roku 1967, kedy sa návrhár stal autorom kostýmov pre film Luise Bunuela Kráska dňa. V ňom hrala Deneuve hlavnú úlohu. Znovu sa obaja umelci stretli počas nakrúcania filmu Françoisa Truffauta Siréna od Mississippi, ktorý mal premiéru o dva roky neskôr.

Modely návrhára Yves Saint Laurenta pre... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Catherine Deneuve Modely návrhára Yves Saint Laurenta pre Catherine Deneuve.

Z ich profesijnej spolupráce sa neskôr vyvinul blízky osobný vzťah a Deneuve sa stala pre návrhára akousi múzou. On zase pre ňu dvorným návrhárom, ktorého prehliadky pravidelne navštevovala ako jeden z prominentných hostí. Yves Saint Laurent, ktorý dámsky šatník obohatil aj o výsadné mužskej kreácie – smoking či nohavicový kostým, zomrel v roku 2008.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Catherine Deneuve #Yves Saint Laurent

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...