Kristína: Už je pre mňa ľahšie povedať, čo áno a čo nie

Slovenská speváčka Kristína priznáva, že je citlivá duša. Dobré a zlé dni prežíva tak, ako ktorýkoľvek iný človek.

03.12.2019 09:00
kristína Foto: ,
Slovenská speváčka Kristína.
debata (6)

„Ak sa v istom okamihu či v situácii necítim dobre, potrebujem sa preladiť. Nepríjemné veci sa snažím riešiť, aby sa čo najrýchlejšie vyjasnili, napravili. Chcem sa cítiť dobre, psychicky aj fyzicky, čo je zrejme prirodzené,“ opisuje 32-ročná speváčka. Aj o nepríjemných situáciách či trápeniach spieva vo svojich skladbách. „Niekedy je pre človeka náročnejšie vyjsť zo svojej komfortnej zóny, občas ma ktosi musí povzbudiť, ale napokon som vždy rada, ak sa odhodlám, lebo aj týmto spôsobom sa učím,“ opísala.

K takýmto krokom ju okrem manžela z času na čas „motivuje“ aj Kamil Peteraj, s ktorým Kristína spolupracuje na textoch niekoľko rokov. „Už sme zohratí, dokážeme spolu o textoch diskutovať. Ak mám pocit, že niektorý text ja vidím inak ako on, tak sa o tom porozprávame a vždy ho nejako doladíme, aby sme boli spokojní obaja.“ Speváčka sa pred pár dňami stala krstnou mamou novinky Stále ťa mať, pod ktorú je podpísaný okrem Peteraja aj výtvarník Martin Augustín.

Uvedenie knihy Kamila Peteraja a Milana... Foto: Dušan Kittler
Kristína, peteraj, kovár Uvedenie knihy Kamila Peteraja a Milana Augustína Stále ťa mať, speváčka Kristína sa stala krstnou mamou novinky.

Kristína ďalej opísala, že ako speváčka dozrieva a tak je pre ňu už viac prirodzenejšie povedať, čo sa jej páči a čo nie. A podľa toho aj pracovať. „Už si viem povedať – toto áno, páči sa mi to, je to dobré. Ale aj opačne – toto nie, nie je to pre mňa… Na začiatku mojej kariéry to tak ľahko nešlo. Ale nikdy som nebola tlačená do vecí, ktoré by mi boli vyslovene proti srsti.“

Aké obdobie aktuálne prežíva? „Rada by som sa vrátila k svojim speváckym začiatkom, kedy som trávila viac času v štúdiu. Mám za sebou naozaj hektické obdobie, šla som na doraz. Aj preto som sa potrebovala trochu stíšiť, načerpať energiu a tvoriť. Verím, že v roku 2020 sa mi podarí ponúknuť fanúšikom niečo nové.“

Z pódia si sympatická speváčka v minulosti „odskočila“ aj pred filmové kamery. V roku 2015 sme ju videli vo vianočnej rozprávke Johankino tajomstvo či v českej komédii Život je život, kde si zahrala po boku Ondřeja Vetchého. Uvidíme ju na plátne znova? „Dostala som niekoľko ponúk, ale zatiaľ ma neoslovila žiadna. Keďže nie som herečka, ktorá je veľmi tvárna a dokáže zahrať čokoľvek, musím mať pocit, že pred kamerou vyzerám dôveryhodne a charakter postavy mi sedí. Bola by som rada, aby som z účinkovania vo filme mala zážitok ja aj divák. Preto si viac zakladám na tom, aby mi rola sedela, aj ma bavila. Do filmov, kde by som sa mala objaviť v minisukni a niekoho zvádzať, ísť nechcem,“ dodala na záver.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristina #Martin Augustín #Kamil Peteraj

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...