Žiadne nové oblečenie! Jane Fonda vyzvala ostatných, aby ju nasledovali

Oscarovú hviezdu k rozhodnutiu skončiť s nakupovaním oblečenia inšpirovala Greta Thunberg.

14.11.2019 15:00
jane Fonda Foto:
Jane Fonda na proteste pred Kapitolom vo Washingtone v jej červenom kabáte.
debata (3)

Počas nedávnej demonštrácie vo Washingtone pred Kapitolom povedala davu: „Vidíte tento kabát? Potrebovala som niečo červené, tak som šla po obchodoch a našla som tento zlacnený kabát. Je to posledný kus oblečenia, ktorý som si kedy kúpila,“ vyhlásila rázne.

Jane Fonda na proteste pred Kapitolom vo... Foto: SITA/AP
jane Fonda Jane Fonda na proteste pred Kapitolom vo Washingtone v jej červenom kabáte.

81-ročnej oscarovej herečke a aktivistke otvorila oči iná aktivistka, hviezda súčasnosti, Greta Thunberg. „Greta ma primäla premýšľať o našom konzumnom spôsobe života. Ak teraz prehováram k ľuďom, tak im hovorím: ‚Nemusíme stále chodiť nakupovať. Nepotrebujeme si budovať vlastnú identitu nakupovaním. Nepotrebujeme žiadne nové veci‘.“ Svoje verejné vyhlásenia je rozhodnutá dodržiavať. „Preto si nekúpim žiadne nové oblečenie.“ Od tejto chvíle, ako dodala, pomôže zmenšiť množstvo odpadu aj tým, že prestane kupovať oblečenie – práve odevný priemysel patrí k top znečisťovateľom životného prostredia.

Začiatkom novembra mala herečka na sebe spomínaný červený kabát, keď ju polícia zatkla na proteste proti nadmernému využívaniu fosílnych palív. V rukách polície skončila aj v októbri počas klimatického protestu vo Washingtone. Ako vtedy herečka uviedla na svojom webe, do Washingtonu sa presťahovala, aby bola bližšie epicentra boja za klímu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #oblečenie #Jane Fonda #Greta Thunberg

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...