Krajčírová: Mám pocit, že som si spolu s dieťaťom porodila aj obrovský strach

Je to práve strach, ktorý častokrát ľudí v krízových situáciách ochromí a následne nie sú schopní pomôcť, napríklad ani podať prvú pomoc v prípade, kedy je to naozaj nutné.

17.11.2019 12:30
Moderátorka Barbora Rakovská. Foto:
Moderátorka Barbora Krajčírová.
debata

„Sú situácie a situácie. Je celkom normálne, že človek si myslí, že v takýchto okamihoch zlyhá. Ale ja som presvedčená, že neurobiť nič je v tomto prípade najhoršie,“ opisuje moderátorka Barbora Krajčírová. Aj ona sa tento rok stala súčasťou Dňa záchrany života, ktorého je na Slovensku organizátorom Slovenská resuscitačná rada.

Keďže je mamou 9-ročnej dcéry, vie, že v niektorých situáciách strach doslova zväzuje ruky. Ale ona sama s týmto pocitom bojuje. „Mám pocit, že som si spolu s dieťaťom porodila aj obrovský strach, ktorý som dovtedy nepoznala. Niekedy je práve tento strach dosť obmedzujúci, hlási sa o slovo aj vtedy, kedy by nemusel. Ale snažím sa s tým pracovať, snažím sa o to, aby bola dcéra samostatná, aby som ju neobmedzovala kvôli svojmu strachu,“ opisuje sympatická blondínka a pokračuje: „Aj keď sa jej napríklad stane menšie zranenie, snažím sa jej ukázať, že aj niečo také patrí k životu. Ale rodič má celkom prirodzene v sebe strach o dieťa, inak to asi nejde.“

Z jej dcéry Amie je už tretiačka na základnej škole a Krajčírová vníma istý rozdiel medzi ňou a sebou v tomto veku. „Ja som z troch sestier, my sme sa vždy navzájom ťahali – keď som videla, že makajú sestry, makala som aj ja,“ hovorí moderátorka a pokračuje: „Amia je jedináčik, takže to sesterské súperenie nepozná. Nemusím s ňou riešiť ani známky, ani učivo, ale možno trocha viac systematickú prípravu na vyučovanie.“

Popri škole Krajčírová rieši, podobne ako iní rodičia, aj krúžky. „Amia má jeden umelecký krúžok, chodí na klavír. Okrem toho navštevuje aj športový krúžok, ja som sa ako mama vždy snažila o to, aby dcéra vnímala pohyb ako niečo prirodzené a nie ako voľačo, do čoho sa treba každý deň nútiť,“ dodala moderátorka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prvá pomoc #Barbora Krajčírová

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....