Experiment s prísnou vegánskou stravou dostal Ashtona Kutchera do nemocnice

V roku 2013 sa herec Ashton Kutcher zhostil úlohy Stevea Jobsa v životopisnej snímke Jobs.

07.10.2019 13:00
Ashton Kutcher Foto: ,
Herec Ashton Kutcher.
debata

Do svojej úlohy sa tak vžil, že dokonca presedlal na stravu, ktorú vyznával Jobs. To sa však ukázalo ako chybný krok, ktorý Kutchera dostal do nemocnice.

Zakladateľ spoločnosti Apple, Steve Jobs, bol dlhý čas frutariánom, neskôr vegánom, ako písal Walter Isaacson v životopise s názvom „Steve Jobs“. Jeho jedálny lístok bol tak značne okresaný už od čias jeho vysokoškolských štúdií. Znova a znova sa postil, niekedy dokonca celé dni či dokonca týždne a svojich prísnych stravovacích návykov sa držal aj vtedy, keď sa jeho stav výrazne zhoršoval. Jobs napokon zomrel vo veku 56 rokov na rakovinu pankreasu v roku 2011.

Počas prípravy na rolu Jobsa sa Kutcher o ňom dočítal, že dlhý čas pil iba mrkvovú šťavu. „Tak som začal popíjať výlučne len šťavu z mrkvy,“ povedal Kutcher v rozhovore pre „Hot Ones“. Ale nebolo to správne rozhodnutie, ako sa ukázalo. Čoskoro ho zasiahla ochromujúva bolesť chrbta, ktorá po priviedla rovno do nemocnice, kde mu stanovili diagnózu: pankreatitída.

Herec sa zľahol, že ho postihne rovnaká diagnóza ako Jobsa. A tak experimentovanie so stravou, popíjaním mrkvovej šťavy či s frutariánstom ukončil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ashton Kutcher #vegán #frutarián

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...