Tri deti, žiadna materská! Už sa nemám za čím naháňať, hovorí Peštová

Jej klasická krása a sošnosť udrie do očí už zďaleka. Aj na nedávnom finále modelingovej súťaže bola Daniela Peštová neprehliadnuteľná. Čestná prezidentka poroty je však rada, že ideály krásy sú v modelingu posunuté.

03.09.2019 09:30
debata (1)
Topmodelka a čestná prezidentka poroty Daniela... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Topmodelka Daniela Peštová v kreácii Tom Ford. Topmodelka a čestná prezidentka poroty Daniela Peštová v kreácii Tom Ford.

Mnohí módni odborníci prizvukujú, že ku slovu sa momentálne viac dostávajú osobnosti, výrazné persóny, u ktorých kráča ruka v ruke charizma s výnimočným zjavom, ale aj názorom. „Keby zostal modeling v podobe, v akej sme ho poznali kedysi, zastará. Je dobré, že sa veci vyvíjajú. A mne sa celkom páči, že mladá generácia nie je ľahostajná. Má svoj názor a nebojí sa ho povedať. Beriem to ako prirodzený vývoj a nezdá sa mi, že by to malo byť na škodu,“ vyhlásila pre Pravdu Peštová tesne po finále súťaže Elite Model Look 2019.

Záber z finálového večera súťaže Elite Model...
Riaditeľ agentúry Saša Jány a topmodelka...
+26Víťazi súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2019...

Pozitívum na nových ideáloch „krásy“ vidí najmä v tom, že sa s nimi môže viac ľudí stotožniť. „Tá klasická krása, supermodelky deväťdesiatych rokov možno boli pre dievčatá, ktoré nemajú klasické miery, nemajú žiarivý hollywoodsky úsmev, trochu deprimujúce. Je pre ne fajn vidieť, že napríklad tamtá modelka má kučeravé vlasy a odstávajú jej uši a darí sa jej,“ vysvetlila svoj postoj Peštová. „Ale tento posun oceňujem aj ja osobne ako staršia modelka. Som rada, že naša práca sa už nekončí v tridsiatke, že vidíte ženu v rokoch, dokonca so sivými vlasmi a aj to je akceptovateľné a ukázané ako krásne,“ pokračovala.

Česká modelka Daniela Peštová. Foto: IEM
Česká modelka Daniela Peštová vyzerala očarujúco. Česká modelka Daniela Peštová.

Súčasťou modelingovej práce sa čoraz viac stávajú aj rôzne vedľajšie aktivity. Sila jednotlivých predstaviteliek (a predstaviteľov) brandže sa často meria aj tým, kde všade sa dokážu realizovať mimo mól či objektívov. Niektorí navrhujú vlastné kolekcie, iní skúšajú šťastie s filmom, hudbou, réžiou, umením.

Peštová priznáva, že ona podobnú ambíciu nikdy nemala. „Mala som rodinu a tá je pre mňa najväčšia ambícia. Modeling robím ako keby k tomu. Som celkom pohodlný človek, nepotrebujem neustále pracovať a niečo dosahovať. Som spokojná, že sa mi darí skĺbiť tieto dve veci – modeling, ktorý ma stále baví a pri ktorom si oddýchnem a rodinu, ktorá je pre mňa úplne najväčšou prioritou,“ vysvetlila česká kráska. Zároveň však podotkla, že to neznamená, že by nové výzvy odmietala. Možno na nejaké zareaguje, keď všetky jej ratolesti opustia rodinné hniezdo. Ale možno aj nie.

„Ešte máme toho najmenšieho, tak si hovorím, že sa nemusím zatiaľ touto myšlienkou zaoberať,“ komentovala otázku s úsmevom. „Ale myslím si, že aj keď raz všetky deti vyletia z domu, nemám potrebu sa za niečím naháňať. Ja naozaj nie som workoholik a napracovala som sa už dosť. Mám tri deti a nikdy som nebola na materskej dovolenke. Takže, keď raz aj ten najmladší odíde, pokojne si sadnem u nás doma na balkóne a budem sa pozerať do lesa a cítiť sa v pohode.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

H A P P Y #happy with my #happy with my #tousczechrepublic @tousjewelry

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Pestova (@daniela_pestova),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #rodina #Daniela Peštová #ambícia #ideál

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...