Salma Hayek prežíva najlepšie chvíle svojho života. Čo stojí za úspechom?

Herečka Salma Hayek je pre mnoho žien aj mužov idolom. Najmä vizuálnym, možno hereckým. Len nedávno si ju však do svojho špeciálneho vydania vybral magazín Vogue ako výnimočnú ženu s jasným postojom.

18.08.2019 08:00
Herečka Salma Hayek na ceremoniáli Kering Women... Foto: ,
Herečka Salma Hayek na ceremoniáli Kering Women In Motion v Cannes.
debata

Za tým, že sa v zostave 15 žien ocitla aj 52-ročná mexická herečka, môže hosťujúca šéfredaktorka – vojvodkyňa Meghan zo Sussexu. Vníma Hayekovú ako ženu, ktorá dokázala skutočne veľa. Nezostala len na poli herectva, ale podarilo sa jej tiež svojím hlasom osloviť mnoho žien, ktoré práve následkom jej činov a slov začli rozmýšľať o vlastnom postavení v spoločnosti.

Ako cituje Hayekovú britský magazín Vogue, keď v roku 2017 vyšla v novinách New York Times esej o producentovi Harveym Weinsteinovi a herečkiných skúsenostiach s jeho postupmi a aktivitami sexuálneho predátora, mnohí neverili, že sama bola autorkou textu.

„Napísala som ho sama, každé jedno slovo,“ priznala sa časopisu Hayek, ktorú vraj podobné reakcie najprv nahnevali. Mala pocit, že ju svet podceňuje. „Bola som schopná povedať si, že dokážem písať. Čo je vlastne veľká vec, pretože som silný dyslexik. Nadobudla som viac sebavedomia a cítila sa slobodnejšia,“ komentovala Hayek.

Kedysi sa v Hollywoode riešilo, že po istom veku sú už herečky odpísané. Ona sama má pocit, že prežíva momentálne najlepšie časy. „Musíte rozumieť, mám 52 rokov. Len pred dvadsiatimi rokmi to tu bolo pre ženy úplne iné,“ narážala na postupný proces zrovnoprávňovania.

Zaujímavo tiež definovala úspech. Podľa nej musí zakaždým jeho definícia prísť s otázkou. „Ak by vám vzali úplne všetko, čo ste počas života získali a nadobudli. Dokázali by ste sa pozrieť do zrkadla a byť hrdý na to, čo po vás zostalo?“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Salma Hayek #úspech #Vogue #zivot

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...