Postavička hodná závisti! Päťdesiatnička Zuzana Vačková prezradí svoj tip

Obľúbená herečka, známa najmä zo seriálu Panelák priznala, že počas svojho života vyskúšala už množstvo diét.

21.06.2019 12:00
debata

„Ja sa snažím veľa športovať, žijem aktívne, stravujem sa zdravo. Život sa snažím zariaďovať si podľa svojich predstáv, čo je občas jednoduchšie, niekedy zasa zložitejšie,“ opísala Vačková. Sympatická blondínka, ktorá vo februári oslávila okrúhlu päťdesiatku, sa môže chváliť super postavičkou. Štíhly driek a pekné bruško z času na čas ukáže aj na svojom Instagrame. Môže tak inšpirovať nielen svoje rovesníčky, ale aj mladšie ženy, ktoré sa snažia nejaké to kilo zhodiť.

Herečka Zuzana Vačková. Foto: Profimedia
Zuzana Vačková Herečka Zuzana Vačková.

Na margo jedálnička hovorí: „Každý vie, ako sa treba stravovať, každý vie, čo sa nesmie robiť, aby sme nepriberali, ale ono je ťažké zapracovať teóriu do každodennej praxe.“ Herečka netají, že sa pred časom vrhla na bielkovinovú diétu a vďaka nej sa jej podarilo zhodiť tak, ako si predstavovala. „Bola som milo prekvapená, že v relatívne krátkom čase a pre mňa bezbolestne sa mi podarilo v priebehu šiestich týždňov šupnúť dole 5 kilogramov.“ A požadovanej hmotnosti sa drží dodnes.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Toto sú tie momenty.. #rodina #leto #slnko #voda #fun #family #pool #woman #zuzanavackova #zivotpodlazuvackovej #svojzivotmamvosvojichrukach

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Vackova (@zuzanavackova),

Čo treba o proteínovej, bielkovinovej či ketodiéte vedieť? Podstata tejto diéty je ukrytá v zmene nastavenia metabolizmu, kedy telo začne samovoľne spaľovať tuky. Zmena jedálnička konkrétne spočíva v znížení obsahu sacharidov a vo veľmi miernom navýšení príjmu bielkovín. "Všeobecné odporučené množstvo je 0,8 až 1,2 g bielkovín na 1 kg ideálnej telesnej hmotnosti. To znamená, že priemerná žena s váhou 65 kg by tak mala denne zjesť približne 65 g bielkovín. Takéto množstvo je napríklad v jednom štvrťkilovom morčacom prse. Pri ketodiéte je odporučená denná dávka bielkovín 1,2 g až 1,4 g. Zvýšenie je vskutku minimálne,“ uvádza výživová špecialistka a diétna koučka Martina Dvořáková. Prvotným predpokladom úspechu je dostať organizmus do ketózy. Nikdy ste o nej nepočuli? Ide o stav metabolizmu, kedy naše telo spracováva väčšinu energie z vlastných tukových zásobární a nie zo sacharidov prijímaných v strave. "Tento stav je pre nás úplne prirodzený a vzniká fyziologicky v situácii, kedy má telo obmedzený prístup k sacharidom, ktoré naše bunky využívajú ako preferovaný zdroj energie,“ dodáva Dvořáková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Vačková #Panelák #postava #diéty

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...