Estée Lauder pomáhala ženám objavovať vnútornú krásu

Vyznávala heslo, že každá žena je krásna, stačí len pomôcť tomu, aby jej vnútorná krása prenikla von.

26.04.2019 09:30
debata
Esteé Lauder (vľavo) na zábere z New Yorku z... Foto: Profimedia
Esteé Lauder (vľavo) na zábere z New Yorku z roku 1966 počas aplikácie svojich produktov na zákazníčke. Esteé Lauder (vľavo) na zábere z New Yorku z roku 1966 počas aplikácie svojich produktov na zákazníčke.

Americká podnikateľka Estée Lauder, ktorá zomrela pred pätnástimi rokmi, 24. apríla 2004, založila kozmetické impérium, ktorého produkty sa dnes predávajú v 150 krajinách sve­ta.

Lauder sa narodila 1. júla 1906 ako Josephine Esther Mentzerová v newyorskom Queense v rodine židovských emigrantov zo Slovenska a Maďarska. S kozmetickými produktmi od svojho strýka a s vlastnými kreáciami začala organizovať najrôznejšie propagačné akcie. Mala veľký úspech – zákazníčky žene s perfektnou pleťou rýchlo uverili, že jej kozmetika vie robiť zázraky.

V roku 1948 prehovorila nákupcu slávneho obchodného domu Saks Fifth Avenue, aby na skúšku zaradil do predaja jej produkty – za tri dni bolo všetko vypredané. Predaj v Saks jej otvoril dvere aj do ďalších obchodných domov. A ako prvá stavila na silu prominentných zákazníkov.

Medzi jej klientky patrili napríklad monacká kňažná Grazia Patrizia či Wallis Simpson, vojvodkyňa z Windsoru. V roku 1930 sa podnikateľka vydala za Josepha Laudera, s ktorým mala dvoch synov, Leonarda a Ronalda. Zomrela v požehnanom veku 97 rokov vo svojej rezidencii na Manhattane na srdcovú príhodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #jubileum #kozmetika #zivot #Esteé Lauder

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...