Schiffer spomína na Lagerfelda: Pozorovať jeho tvorivý proces bolo výsadou

Modelka Claudia Schiffer patrila k múzam slávneho návrhára Karla Lagerfelda. Módny svet o Lagerfelda prišiel vo februári, v parížskej nemocnici podľahol boju s ťažkou chorobou vo veku 85 rokov.

15.04.2019 15:00
Dizajnér Karl Lagerfeld a topmodelky (zľava)... Foto: ,
Záber z roku 1995: Dizajnér Karl Lagerfeld a topmodelky (zľava) Cindy Crawford, Linda Evangelista a Claudia Schiffer na prezentácii kolekcie Chanel ready-to-wear Jar/Leto 1996.
debata

Na Lagerfelda, svojho „objaviteľa“, si zaspomínala aj Claudia Schiffer (48) pre britské vydanie magazínu Vogue. „Často som ho opisovala ako Andyho Warhola módy. Karl bol kreatívny génius s neuveriteľnými schopnosťami, ktoré mu boli úplne prirodzené. Pozorovať jeho tvorivý proces bolo výsadou. Okrem toho bol úžasný učiteľ, ktorý ma učil o móde, štýle a o dôležitosti byť sama sebou. Často som ho opisovala ako Andyho Warhola módy, pretože jeho práca, rovnako ako Warholova, zahŕňala množstvo médií a zachytávala množstvo vzťahov medzi fotografiou, umeleckým dojmom, popkultúrou a reklamou,“ opísala slávna modelka.

Claudia Schiffer počas londýnskej  Serpentine... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Claudia Schiffer Claudia Schiffer počas londýnskej Serpentine Party.

Hoci najväčšiu slávu rodená Nemka zažívala práve v deväťdesiatych rokoch, necíti neustálu potrebu neustále cestovať v čase. „Nič z toho obdobia mi nechýba, pretože mám úžasné spomienky a navyše som si vždy dávala pozor, aby som veci, ktoré som prežívala, nebrala ako samozrejmosť. Môžem si vyberať projekty a užívam si možnosť skúšať rôzne cesty, striedanie rôznych rolí, napríklad aj možnosť navrhovať vlastné kolekcie a prinášať ich na trh,“ dodala trojnásobná mama.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Claudia Schiffer #Karl Lagerfeld

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...