Svadobné šaty a doplnky princeznej Eugenie budú vystavené na hrade Windsor

Svadobné šaty princezien sa tešia enormného záujmu verejnosti.

08.03.2019 11:00
debata

Fanúšikovia britskej kráľovskej rodiny si aktuálne budú celkom zblízka obzrieť šaty princeznej Eugenie, v ktorých sa 12. októbra 2018 postavila pred oltár v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Práve tu budú nielen jej šaty, ale aj doplnky či oblek ženícha, Jacka Brooksbanka, vystavné od 1. marca do 22. apríla v rámci výstavy s názvom „A Royal Wedding: HRH Princess Eugenie and Mr Jack Brooksbank“.

Nevesta - princezná Eugenie prichádza na svoju... Foto: SITA/AP
Eugenie Nevesta - princezná Eugenie prichádza na svoju svadbu s Jackom Brooksbankom, o jej svadobné šaty sa postaral návrhár Peter Pilotto.

Princezná Eugenie mala na sebe svadobné šaty, ktoré pre ňu navrhli britskí dizajnéri Peter Pilotto a Christopher De Vos. Zdobili ich motívy dôležité pre princeznú, ako napríklad bodliak symbolizujúci jej a manželovu obľubu kráľovského sídla Balmoral v Škótsku, trojlístok symbolizujúci Írsko, Yorkovskú ružu a brečtan, ktoré sú symbolmi rodín novomanželov. Princezná Eugenie je dlhoročnou fanúšičkou spomínaných návrhárov a ich kúsky nosila s obľubou aj pred svadbou.

Svadobné šaty britskej princeznej Eugenie,... Foto: TASR/AP, Matt Dunham
Eugenie Svadobné šaty britskej princeznej Eugenie, ktoré navrhol Peter Pilotto a svadobný oblek jej manžela Jacka Brooksbanka budú od 1. marca vystavené na hrade Windsor.

Na hrade Windsor bude vystavená aj vzácna tiara Greville, ktorá patrí kráľovnej Alžbete II. a ktorá zdobila hlavu nevesty počas jej veľkého dňa. Tiara bola vyrobený v roku 1919 v slávnom parížskom klenotníctve Boucheron. Okrem tiary budú k videniu aj diamantové náušnice, ktoré nevestu takisto zdobili v deň jej svadby.

Tiara so smaragdami britskej princeznej... Foto: TASR/AP, Matt Dunham
Eugenie Tiara so smaragdami britskej princeznej Eugenie, ktorú jej požičala britská kráľovná Alžbeta II. na jej svadbu, bude vystavená na zámku Windsor.
Nevesta - princezná Eugenie prichádza na svoju...
Princezná Eugenie ako nevesta.
+4Princezná Eugenie vchádza do Kaplnky svätého...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Windsor #princezná Eugenie

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...