Ženy nad 50 nie je možné milovať, sú staré, šokoval spisovateľ. A reakcie?!

Francúzsky spisovateľ Yann Moix spôsobil rozruch rozhovorom, v ktorom tvrdí, že považuje za úplne nemožné milovať ženu, ktorá už oslávila 50 rokov, pretože je "príliš stará" a jej telo už "nie je nijako mimoriadne".

09.01.2019 14:15
Francúzsky spisovateľ Yann Moix na zábere z... Foto:
Francúzsky spisovateľ Yann Moix na zábere z júna 2018.
debata (67)

Moix, ktorý oslávi v marci 51, svojím tvrdením spustil lavínu kritických aj sarkastických reakcií na sociálnych sieťach. Autorovi vo svojich príspevkoch posielajú štipľavé odkazy najmä ženy všetkých vekových kategórií, napísal server BBC.

„Poviem vám pravdu. V päťdesiatich nie som schopný milovať päťdesiatročnú ženu … Podľa mňa je príliš stará … Dávam prednosť mladším ženským telám, to je všetko. Koniec. Telo dvadsaťpäťročnej ženy je mimoriadne. Telo päťdesiatročnej ženy už tak mimoriadne nie je,“ povedal Moix v rozhovore pre januárové vydanie časopisu Marie Claire.

Reakcie prišli takmer okamžite. Mnohí románopisca obvinili zo sexizmu a kritizovali ho za to, že si zamieňa sex s láskou. Napríklad francúzska komička Marina Fois na uviedla Twitteri, že má ešte presne jeden rok a 14 dní na to, aby sa so spisovateľom mohla vyspať a splnila jeho vekové kritériá. Iné ženy, ktoré už päťdesiatku prekročili, naopak spisovateľovi odkázali, že si vydýchli, že z jeho hľadáčika vypadli.

Niektoré užívateľky Twitteru na svojich účtoch zverejnili fotografie slávnych žien ako sú herečky Halle Berry či Julia Roberts, ktoré už prekročili päťdesiatku, a vo svojich príspevkoch ich poľutovali, že u Moixa už nebudú mať šancu.

Moix sám si však za svojím tvrdením stojí. Rozhlasovej stanici RTL povedal, že nemôže za to, aký má vkus. „Páči sa mi to, čo sa mi páči, ohľadom vkusu sa snáď nemusím spovedať,“ odpovedal redaktorom.

Podľa neho je ale averzia vzájomná. „Päťdesiatničky si ma tiež nevšímajú. Majú iné starosti, než sa zaoberať neurotikom, ktorý celý deň len píše a číta. Byť so mnou nie je ľahké,“ dodal.

Moix je známy francúzsky spisovateľ, režisér a televízny moderátor. V roku 1996 získal Goncourtovu cenu za prvotinu za svoj román Jubilations vers le ciel (Jasot k nebu), so súborom poviedok Naissance (Narodenie) sa stal v roku 2013 laureátom Renaudotovej ceny. Jeho prvý film Superstar z roku 2004, vychádzajúci z jeho románu Podium, zaznamenal veľký komerčný úspech.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Twitter #vek #žena #odpoveď #vkus #Päťdesiat #príťažlivosť #Yann Moix

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...