Monika Hilmerová opísala okamihy tehotenstva, na ktoré nikdy nezabudne

Obľúbená herečka, ktorú môžu diváci aktuálne vidieť v markizáckom seriáli Oteckovia s tehotenským bruškom, je v reálnom živote dvojnásobnou mamou.

07.12.2018 09:00
Monika Hilmerová Foto:
Herečka Monika Hilmerová.
debata

Spolu s manželom, choreografom a tanečníkom Jarom Bekrom, vychovávajú dve ratolesti – staršiu Zarku a mladšieho Lea.

Sympatická herečka si zaspomínala na obdobie, kedy svoje ratolesti iba čakala. „Pri prvom tehotenstve som mala 34 rokov a pri druhom 38 a už som bola považovaná za staršiu mamičku, ktoré sú častokrát strašené rôznymi nepríjemnými štatistikami. Vystrašili aj mňa a tak sme s manželom prišli za lekárom. Keď sme si v ambulancii pozreli ultrazvukové zábery bábätka v brušku, bolo to niečo fantastické, dodnes na to neviem zabudnúť. Okamih, keď som uvidela svoje deti na ultrazvukových záberoch a z úst lekára si vypočula, že všetko je, ako má byť, boli najkrajšie okamihy môjho života.“

Monika Hilmerová a Miroslav Dvorský pokrstili... Foto: Fortuna Libri
Monika Hilmerová a Miroslav Dvorský Monika Hilmerová a Miroslav Dvorský pokrstili knihu lekára prenatálneho kardiológa a gynekológa Michala Holáňa - Tehotenstvo v obrazoch.

Tým lekárom, ktorí počas tehotenstva na Moniku Hilmerovú dohliadal, bol prenatálny kardiológ a gynekológ Michal Holáň, ktorý pred pár dňami uviedol do života knihu Tehotenstvo v obrazoch. Práve Monika Hilmerová sa stala spolu s operným spevákom Miroslavom Dvorským krstnou mamou knižnej novinky, ktorá má budúce mamičky previesť 9-mesačným obdobím tehotenstva. "Chcel by som, aby táto knižka pomohla všetkým tehotným ženám, aby prešli svoju deväťmesačnú púť s radosťou a s dobrým pocitom a vedeli, čo v ktorom mesiaci očakávať,“ povedal počas krstu Holáň.

Publikácia obsahuje jedinečné ultrazvukové snímky, vďaka ktorým má budúca mamička úžasnú príležitosť kedykoľvek si pozrieť, ako v jednotlivých týždňoch tehotenstva dieťatko asi vyzerá, aké je veľké, ako môže mať uložené ruky či nohy, aké grimasy už dokáže urobiť… Knihu dopĺňajú aj informácie o pôrode, šestonedelí a dojčení, o odporúčanej pohybovej aktivite, kozmetike a strave v tehotenstve, ako aj o starostlivosti o novorodenca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Hilmerová #Tehotenstvo v obrazoch #Michal Holáň

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...