Renáta Názlerová: Aj ja som si prešla obdobím ťažkých komplexov

Pre moderátorku, mediatórku a tvár joj-kárskej Súdnej siene však po tomto období prišiel zlom, kedy pochopila, že všetko je inak.

03.12.2018 11:00
Renáta Názlerová Foto:
Renáta Názlerová ma na konte knižnú novinku - Tučibomba, no a čo?
debata (2)

Renátu Názlerovú poznajú najmä diváci JOJ-ky vďaka Súdnej sieni či relácii Supermama, ktorú moderovala. Na svojom konte má však už aj niekoľko kníh, poslednú z nich s názvom Tučibomba, no a čo? pokrstila len pred pár dňami.

Ako ona sama povedala, že všetky ženy, bez ohľadu na konfekčnú veľkosť, ktorú nosia, môžu prežiť lásku aj plnohodnotný život. „Je jedno, že nenosíte veľkosť XS alebo nemáte dokonale súmernú tvár, my, ženy, sme tu preto, aby sme milovali a boli milované. Všetko ostatné sú len prevádzkové záležitosti,“ povedala počas krstu Názlerová. Podľa nej si veľa ľudí nedokáže život naozaj užívať, čo je na škodu. „Život nie je nekonečný a nie je o večnom riešení problémov. Čím viac pozitívnych zážitkov máme, tým pozitívnejšiu stopu tu po sebe zanecháme. Šťastný človek nechá na svete pozitívny odkaz,“ opísala.

Knižnú novinku Renáty Názlerovej s názvom... Foto: Fortuna Libri
Renáta Názlerová Knižnú novinku Renáty Názlerovej s názvom Tučibomba, no a čo? pokrstili Ján Mečiar a Marko Igonda.

Napriek tomu, že kniha Tučibomba, no a čo? by mala byť povzbudením pre všetky ženy, za motivačnú ju autorka neoznačuje. „Mne sa ultra motivačné knihy na americký spôsob nepáčia, mám pocit, že všetci to veľmi hrotia. Ja sa zameriavam na to, aké sme my, slovenské ženy – viem, čo ženy riešia a viem, že je to zopár vecí stále dookola – či nás niekto miluje, ako vyzeráme, čo budeme variť, kedy začneme chudnúť… Tieto problémy sú večné.“ Ako sama autorka dodala, nie vždy brala veci s humorom či nadhľadom. „Klamala by som, keby som povedala, že som si neprešla veľmi ťažkým obdobím vlastných komplexov, kedy som si myslela, že ma nikto nebude milovať, že nikdy nebudem mať deti, pretože nie som taká, ako sa od ženy očakáva,“ opísala a dodala: „Potom prišiel zlom a ja som pochopila, že všetko je inak. Od toho okamihu sa dá povedať, že mám recept na všetko – a pochopila som, že s humorom sa dajú zvládnuť aj tie najväčšie problémy či trapasy.“ Kedy prišiel ten povestný zlom? „Keď si nájde žena muža, ktorý ju miluje a má syna, ktorý jej povie, aká je super mama. Láska je jednoducho receptom na všetky bolesti.“

Napokon autorka kníh ako Návod na obsluhu lásky (2015), Návod na obsluhu šéfa (2016) a Návod na obsluhu dieťaťa (2016) prezradila, že byť ženou pri tele je oslobodzujúce. „Keď má žena nadváhu 5 kilogramov, snaží sa to zamaskovať, napríklad nejakou sťahovacou bielizňou. Keď má nadváhu 50 kilogramov, môže si kúpiť aj sťahovací skafander, nepomôže to. Žena s nadváhou sa už pred mužom nemusí na nič hrať, môže byť taká, aká je.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Renáta Názlerová

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...