Emília Vášáryová: Sú príbehy, o ktorých musíme hovoriť hlasnejšie

Ples v opere, ktorého devätnásty ročník sa uskutoční tradične začiatkom januára, opäť podporí i herečka Emília Vášáryová.

20.11.2018 17:00
FILM: TK k filmu Eva Nová Foto: ,
Herečka Emília Vášáryová.
debata

„V živote je dôležité všímať si osudy druhých ľudí, poznať ich každodenné boje a podať im pomocnú ruku. Sú príbehy, ktoré si obzvlášť zasluhujú našu pozornosť a je potrebné o nich v našej spoločnosti hovoriť hlasnejšie," povedala herečka, pedagogička, členka Čestného plesového výboru a od roku 2016 aj ambasádorka Plesu v opere Emília Vášáryová.

"Pomáhať tam, kde je to najviac potrebné, je aj hlavným poslaním Plesu v opere. Som hrdá, že toto významné podujatie už po desiatykrát nesie prívlastok dobročinné a na Slovensku každým rokom otvára dôležité celospoločenské témy,“ dodala Vášáryová.

Záujem osobností z oblasti medicíny, kultúry, vedy, športu, politiky a tretieho sektoru o Ples v opere je stále obrovský. Svedčí o tom fakt, že kapacita plesu je už v týchto dňoch naplnená. Hostí a hostky podujatia pritom k opakovanej účasti najviac motivuje práve dobročinný rozmer, ktorý ples prináša. „Nesmierne si vážime, že s pomocou hostí a podporovateľov Plesu v opere sa v uplynulých rokoch podarilo na dobročinné účely vyzbierať už takmer 1,8 milióna eur. Vďaka tejto úctyhodnej sume sme mohli podporiť viaceré deficitné oblasti,“ uviedla riaditeľka Plesu v opere a správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Vyzbierané finančné prostriedky z uplynulých ročníkov Plesu v opere putovali v plnej výške na podporu Detského kardiocentra, pomohli k vzniku šiestich perinatologických centier, ktoré sa špecializujú na starostlivosť o predčasne narodené detí a prispeli k zlepšeniu vybavenia detských kliník anestéziológie a intenzívnej medicíny. Vďaka Plesu v opere sa v ostatných rokoch v spoločnosti otvorila aj téma včasnej intervencie, pričom z výťažkov zo 16. a 17. ročníka sa podarilo financovať založenie centier včasnej intervencie v Banskej Bystrici, Košiciach a Trenčíne.

V roku 2018 sa Ples v opere venoval zas problematike vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením a vyzbieranou čiastkou v hodnote 254 620 eur prispel k realizácii projektu Škola inkluzionistov. Na dvadsiatich vybraných školách vytvorili vďaka Plesu v opere tiež priestor na rozvoj vzdelávania rešpektujúceho individuálne potreby všetkých detí.

Cieľom projektu pritom je, aby boli školy schopné pracovať s rozmanitosťou jednotlivých detí, dokázali prispôsobiť vzdelávacie podmienky ich rôznorodým potrebám a vytvorili tak v triedach pozitívnu atmosféru spolupráce a prijatia bez ohľadu na rozdielnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #charita #Ples v opere #Emília Vášáryová #dobročinnosť

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...