Barbora Rakovská: S manželom sme si zachránili život navzájom

Moderátorka Barbora Rakovská nedávno podporila akciu Deň záchrany života. Nie je to však jediná edukatívna aktivita, akej sa venuje.

18.10.2018 07:00
Barbora Rakovská Foto:
Moderátorka Barbora Rakovská a jej dcérka Amia.
debata

Známa tvár z televíznej obrazovky pravidelne podporuje rôzne osvetové podujatia. Snaží sa šíriť prevenciu v rámci boja s rakovinou prsníka. O záchrane života a pravidlách prvej pomoci zase hovorila pred pár dňami v rámci projektu, za ktorým stojí Európska resuscitačná rada.

Video

„Ešte som sa neocitla v situácii, kde by som mohla vidieť človeka v bezvedomí, alebo teda človeka v núdzi. Ale keďže som matka, mali sme doma situácie, kedy sme z hrdla mojej dcéry vyťahovali zvyšky jedla, pretože sa dusila. Sú situácie, ktoré si rodič často neuvedomuje, pretože môže dôjsť k čomukoľvek,“ opísala pre TV Pravda Rakovská svoje skúsenosti.

Priala by si, aby už deti mali informácie, ako a že vôbec môžu pomôcť, ak v ich okolí dôjde ku zraneniu či ohrozeniu života. „My rodičia by sme zase mali deti viesť k tým informáciám,“ uviedla Rakovská, ktorá sa nedávno vydala.

Hoci o súkromí veľa nezvykne hovoriť, s úsmevom nám opísala svoj stav tak, že „ak by som to mala prepojiť s tým zdravotníctvom, tak sme si navzájom zachránili život“. Dodala tiež, že pevne verí, že s manželom budú spolu do konca života. Viac si pozrite v našom videu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #rodina #prvá pomoc #manžel #rakovina prsníka #Barbora Rakovská #resuscitácia

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...