Toto je tajomstvo štíhlej línie šesťdesiatničky Madonny

Kráľovná popu len nedávno oslávila narodeniny a aj vo vyššom veku sa pýši skvelou fyzickou a duševnou kondíciou.

23.09.2018 14:00
Madonna Foto: ,
Speváčka Madonna na archívnom zábere.
debata

Úspech je skrytý v drine

Za jej štíhlou líniou však nestoja žiadne hollywoodske odtučňovacie kúry, ale poctivá drina v telocvični a upravená strava. Podľa osobného trénera Craiga Smitha je Madonna disciplinovaná a pracovitá žena. Jej energia sa odráža nielen v tvorbe chytľavých piesní, ale tiež v starostlivosti o vlastné telo. Smith spolupracoval s obľúbenou speváčkou niekoľko rokov a aj vďaka nemu sa dostala do vytúženej formy. Madonna pracuje šesť dní v týždni, čas na cvičenie si však aj pri nabitom programe zakaždým nájde. Športu sa venuje minimálne tridsať minút denne. Nakoľko je stále na cestách, osobný tréner pre ňu vymyslel takzvanú prenosnú posilňovňu, ktorá jej umožňuje venovať sa svojej vášni kedykoľvek a kdekoľvek.

Takto si udržiava štíhle stehná a pevné brucho

Tréningový plán speváčky je založený na strečingu, teda dôkladnom naťahovaní svalov. Strečing je pre Madonnu mimoriadne dôležitý, nakoľko zabraňuje prípadným poraneniam počas náročných tanečných vystúpení. Cvičebný plán sa teda zameriava na získanie pružnosti a základnej sily, pričom dôraz sa kladie na udržanie stabilnej váhy a štíhlej línie. Každý tréning začína takzvaným warm-upom, teda zahrievaním tela, čím si zvyšuje srdcovú frekvenciu a postupne zahrieva telo. Nasleduje precvičovanie brucha a hornej časti tela prostredníctvom zdvihov na hrazde. Veľkú pozornosť venuje aj práci na spodnej časti tela, a to so zameraním na stehná a zadok. Medzi jej obľúbené programy patria kruhový a intervalový tréning. Každé cvičenie zakončí meditáciou alebo jogou. Madonna sa okrem spomínaných športov zaujíma aj o menej známy metabolický intervalový tréning, ktorý spočíva v naštartovaní látkovej výmeny. Pri tomto druhu športu sa rýchlejšie spaľuje podkožný tuk.

Ukážková strava podľa Madonny

Žiadne cvičenie by však známej speváčke neprinieslo úspech pokiaľ by nebolo spojené s vyváženou stravou a striedmou konzumáciou jedla. A v tomto je kráľovná popu expert. Vyskúšala makrobiotickú, vegánsku stravu. Konzumuje až šesť malých porcií jedla denne. Madonna tvrdí, že úprava stravy je 80 % jej úspechu pri dosahovaní vyšportovanej postavy, zvyšok tvorí šport a oddych. Speváčka sa vyhýba rafinovanému cukru, polotovarom a spracovaným jedlám. Dopraje si však bio ovocie, zeleninu, bezlepkové potraviny, quinou, šťavy lisované za studena, pričom k jej obľúbeným patrí melónová šťava. Z mäsa uprednostňuje grilované ryby a hydinu, nevyhýba sa však ani vajíčkam a mliečnym výrobkom. Medzi jej obľúbené jedlá patrí hnedá ryža, ovos a najmä quinoa v kombinácii so zelenými fazuľkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #jóga #Madonna #kruhový tréning #strečing #štíhla línia

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...