Svadba Harryho, Williama či Charlesa? Ktorá z nich bola najdrahšia?

Účet za kráľovskú svadbu bol ohromný - 110 miliónov dolárov. Ktorý z párov si v Británii vystrojil tú najdrahšiu svadbu?

28.08.2018 15:00
debata

Pred 37 rokmi sa pred oltár postavila princezná Diana a princ Charles. 29. júla 1981 si povedali svoje „áno“. Šaty nevesty zdobilo 10 000 perličiek, na svadbu bolo pozvaných 3 500 hostí. Veľkolepú udalosť si v televízii pozrelo 750 miliónov ľudí po celom svete. Účet za kráľovskú svadbu sa vyšplhal na 110 miliónov dolárov, v roku 1996 však zostali zo svadby iba spomienky – Diana a Charles sa rozviedli.

Prvý manželský bozk na verejnosti princa... Foto: Profimedia
princ Charles, Diana Prvý manželský bozk na verejnosti princa Charlesa a princeznej Diany.

29. apríla 2011 si svoje „áno“ povedali princ William a Kate Middleton. Ich veľkému dňu sa prostredníctvom televízie a internetu prizerali 2 miliardy ľudí. Na svadbu bolo pozvaných 1 900 hostí, ktorí sa zúčastnili na ceremoniáli vo Westminsterskom opátstve. 650 hostí bolo pozvaných na slávnostný obed, 300 hostí dostalo pozvánku na večernú recepciu pod patronátom princa Charlesa. Mladomanželov zdravili tisíce ľudí, ktorí lemovali ulice Londýna a trasu kráľovského kočiara z Westminsterského opátstva do Buckinghamského paláca. Účet za túto udalosť – 34 miliónov dolárov.

Svadba princa Williama a Kate Middletonovej. Foto: SITA/AP, Anonymous
Kate Middleton, svadba, Svadba princa Williama a Kate Middletonovej.

Najčerstvejšou spomedzi britských kráľovských svadieb je tá Harryho. 19. mája si na hrade Windsor zobral princ Harry za manželku Meghan Markleovú. Pozvánku na svadbu palác rozposlal 600 hosťom, následne sa 200 dostalo na súkromnú večernú párty. Účet za májovú udalosť roka sa vyšplhal na 45 miliónov dolárov. Svadba však priniesla britskej ekonomike zhruba pol miliardy libier, a to najmä vďaka prílivu turistov a výdavkom Britov na oslavy. Uviedla to poradenská spoločnosť Brand Finance.

Prvý manželský bozk na verejnosti princa... Foto: SITA/AP
princ Harry, meghan Markle Prvý manželský bozk na verejnosti princa Harryho a jeho manželky, Meghan Markleovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #princ charles #svadba princa Harryho

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...