Topmodelky 90-tych rokov, ktorým čas neubližuje! Ktorá starne najkrajšie? Hlasujte

Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Kate Moss, Christy Turlington a ďalšie boli ikonami 90-tych rokov. A rovnako ako pred dvoma desaťročiami, dokážu zažiariť aj dnes. Vyberte svoju favoritku.

27.07.2018 12:00
debata (3)

Cindy Crawford (52)

Tajomstvo jej mladistvého vzhľadu aj po päťdesiatke? Prezradila to pre stránku „Usmagazine.com“. „Nepijem alkohol, nefajčím a nevystavujem svoju pokožku agresívnemu slnku. Všetky tieto veci robia kožu staršou, než v skutočnosti je. Sú pre ňu nesmierne škodlivé a na tvári zanechávajú stopu. Pleti prospieva aj dobrý spánok.“

Modelka Cindy Crawford. Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Modelka Cindy Crawford vyzerala v bielych šatách na jedno rameno očarujúco. Modelka Cindy Crawford.

Christy Turlington (49)

Jedným z tajomstiev vzhľadu niekdajšej topmodelky je joga, ktorej propagácii sa roky venuje. Okrem toho si dáva pozor na stravu. „Mám tendenciu byť viac vegetarián ako mäsožravec. Keď som bola mladšia a začala som aktívne s jogou, prestala som jesť mäso. Keď som otehotnela a dostala som chuť na bielkoviny, počúvala som svoje telo a mäso som si z času na čas dopriala.“ Christy sa vyhýba sladkostiam, našla za ne náhradu. "Dám si avokádo alebo sladké zemiaky. To mi úplne stačí, svoju túžbu po sladom týmito potravinami naplním,“ povedala pred časom pre Eluxe magazín.

Topmodelka Christy Turlington. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Christy Turlington Topmodelka Christy Turlington.

Claudia Schiffer (47)

Ako uviedla pre magazín Bunte, nedá dopustiť na paradajkovú šťavu, ktorú popíja pravidelne. Okrem toho je aj ona fanúšičkou jogy. „Pomocou jogy sa dokážem skvelo uvoľniť. Aby som sa zbavila stresu, naučila som sa aj správne dýchať a veľmi mi to pomáha,“ prezradila pre magazín INStyle. Ako dodala, kam môže, chodí roky pešo. Dokonca aj v treskúcej zime, čo je podľa nej dobré nielen pre líniu, ale aj pre pokožku.

Claudia Schiffer počas londýnskej  Serpentine... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Claudia Schiffer Claudia Schiffer počas londýnskej Serpentine Party.

Kate Moss (44)

Pre britský magazín Vogue prezradila, že v prípade starostlivosti o pokožku je vraj závislá od dobrého hydratačného krému. Nevyhýba sa ani používaniu sér, ktoré pokožku nielen hydratujú, ale aj bojujú s vráskami. Mossovej obľúbenou značkou je Decorté. Na opuchy či unavenú tvár sa však naučila používať starý hollywoodsky trik. Väčšiu misku vraj naplní vodou, do ktorej pridá kocky ľadu a kúsky uhorky. "Stačí na pár sekúnd ponoriť tvár a budete vyzerať sviežo ako práve rozkvitnutá margarétka,“ uviedla modelka.

Britská topmodelka Kate Moss. Foto: Reuters, NEIL HALL
Kate Moss Britská topmodelka Kate Moss.

Nadja Auermann (47)

Nemecká hviezda priviedla svojho posledného potomka na svet ako 42-ročná. Roky sa drží hesla, ktoré prezradila magazínu Harpers Bazaar: "Myslím si, že ženy vyzerajú najlepšie, ak zostávajú prirodzené.“ A jej sa to darí – roky vyzerá rovnako.

Modelka Nadja Auermann. Foto: Profimedia
Nadja Auermann Modelka Nadja Auermann.

Naomi Campbell (48)

Pre magazín Harper's Bazaar povedala: „Pri sprchovaní používam iba prípravky pre deti, nemám rada priveľmi parfumované gély. Na starostlivosť o pleť pravidlene používam liftingový krém a takisto gél na očné okolie. Používam len ľahké hydratačné séra, pretože si myslím, že hutné krémy a mejkapy iba upchávajú póry.“ Čo sa týka stravy, svoj deň vždy začína pohárom vlažnej vody s citrónom a probiotikami.

Modelka Naomi Campbell v róbe Jean-Paul Gaultier. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Modelka Naomi Campbell v róbe Jean-Paul Gaultier. Modelka Naomi Campbell v róbe Jean-Paul Gaultier.

Stephanie Seymour (50)

„Nikdy si nenechajte siahnuť na obočie,“ uviedla kráska pre magazín Harper's Bazaar. Na starostlivosť o pokožku si vždy dopraje dostatok času. „Najmä pred odchodom do postele, pretože počas spánku má pleť dostatok času na regeneráciu,“ opísala. Okrem toho priznala, že nikdy sa nevystavovala priamemu slnku a tvár si vždy chránila klobúkom. „Naučila ma to moja mama a ja to robím celý život.“

Stephanie Seymour na aktuálnom zábere z júna 2018. Foto: Profimedia
Stephanie Seymour Stephanie Seymour na aktuálnom zábere z júna 2018.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Moss #Cindy Crawford #Christy Turlington #topmodelky #Claudia Shiffer

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...