Elle Macpherson nabáda ľudí: Pred letom sa zbavte chleba aj masla

Slávna austrálska modelka chce ľudí inšpirovať k tomu, aby sa zdravo stravovali počas celého roka.

11.07.2018 09:30
Elle Macpherson Foto:
Modelka Elle Macpherson.
debata

Elle Macpherson (54) priniesla pred časom na trh vlastnú líniu wellness produktov. Ako mnoho iných modeliek, aj ona sa zamerala na prírodné produkty – nielen v staroslivosti o krásu ale aj v oblasti výživových doplnkov. Tie majú ľuďom pomôcť cítiť sa lepšie v ich vlastnom tele. Podľa nej ide hlavne o to, aby sa ľudia oslobodili od večného stresu. V rozhovore pre CNBC slávna modelka prezradila: „Sama za seba som sa rozhodla, že pre mňa, ako ženu, je nesmierne dôležité, aby som sa cítila dobre. Snaha cítiť sa dobre a byť zdravá bola rozhoducúcim faktorom v mojom rozhodnutí, aby som prišla s vlastnou wellness líniou,“ opísala.

Ako opísala, pred niekoľkými rokmi na ňu doľahol pocit, že sa vo vlastnej koži necíti dobre. To bol dôvod, prečo sa pred rokmi rozhodla navštíviť odborníka na výživu a začať sa otázkou stravovania zaoberať vo vyššej miere. Rozhodla sa pre rastlinnú stravu a jej život sa týmto krokom výrazne smenil. „Bola som stále vyčerpaná a trpela som nedostatkom spánku. Stále som používala tie isté prípravky v staroslivosti o krásu ako keď som mala 20 rokov. A áno, už nezaberali. Vtedy som mala asi 50 rokov, teraz mám 54. A hoci som tušila, kde je problém, predsa len som potrebovala niekoho, kto mi to celé vysvetlí.“

A prezradila aj jej tipy na stravovanie pred letom. „Snažím sa z jedálnička vypustiť cukor a pšenicu. Ak často jete chlieb a maslo, je to práve to, čoho by ste sa mali pred letom zbaviť. Chcem ale ľudí inšpirovať k tomu, aby sa zdravo stravovali počas celého roka, chodili často von a dýchali čerstvý vzduch, mali dostatok spánku aj tekutín – potom je pre nich prechod na letnú stravu oveľa ľahší, pretože ich telo je už na istý režim nastavené,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chlieb #dieťa #Elle MacPherson

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...