Slávna kráska Klum oslávila 45! Boduje v biznise, s mužmi to nemá ľahké

Jej rodná krajina zrodila niekoľko slávnych topmodeliek. Po Claudii Schifferovej je však Heidi Klum nepochybne tá najslávnejšia. Hoci má aj neprajníkov, od štartu svojej kariéry dokázala, že má nielen krásu, ale aj veľký talent a obchodného ducha.

02.06.2018 10:24
debata (7)
Nemecká modelka a televízna osobnosť Heidi Klum. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Nemecká modelka a televízna osobnosť Heidi Klum. Nemecká modelka a televízna osobnosť Heidi Klum.

Narodiť sa do rodiny kaderníčky a manažéra kozmetickej spoločnosti je nepochybne istým predpokladom pre lásku ku svetu krásy a módy. Nemka Heidi Klum, ktorá prišla na svet 1. júna pred 45 rokmi v v Bergisch Gladbachu, však údajne o kariére modelky nikdy nesnívala. Presvedčila ju až kamarátka, aby sa skúsila prihlásiť do národnej modelingovej súťaže. Bolo z toho víťazstvo a v roku 1992 sa začala písať jej dlhoročná modelingová kariéra.

Topmodelka Heidi Klum dorazila na galavečer...
Modelka Heidi Klum v kreácii od Zaca Posena aj...
+22Modelka a televízna osobnosť Heidi Klum v...

Každá kráska má svojich fanúšikov, ale aj tých, ktorých príliš nenadchne. To bol zjavne aj prípad dizajnéra Karla Lagerfelda, ktorý sa kedysi na jej adresu vyjadril celkom štipľavo. „Heidi Klum? Tú nepoznám. Nebola nikdy v Paríži. Ani Claudia Schiffer ju nepozná,“ uviedol vtedy na margo toho, že Klumovej kariéra sa nikdy neodohrávala na mólach metropol ako Paríž či Miláno.

Pre niekoho to nestačí na titul topmodelky. Pravdou však je, že komerčná ľúbivosť jej vzhľadu dokázala osloviť oveľa širšie publikum a tiež firmy po celom svete. Vďaka dokonalým krivkám predvádzala plavky pre magazín Sports Illustrated a stala sa aj jednou z najznámejších modeliek amerického výrobcu dámskej bielizne Victoria's Secret. Na poslednej prehliadke predvádzala len pár týždňov po pôrode (štvrtého!) dieťaťa a vyzerala famózne. Klumovej schopnosti však nespočívali len v jej kráse.

Heidi Klum a jej priateľ Tom Kaulitz mali debut... Foto: Reuters, STEPHANE MAHE
Heidi Klum a jej priateľ Tom Kaulitz mali debut na červenom koberci. Heidi Klum a jej priateľ Tom Kaulitz mali debut na červenom koberci.

Už v roku 2002 navrhla vlastnú kolekciu plaviek, ktorú odprezentovala práve v plavkovom špeciáli Sports Illustrated. Vytvorila vlastnú kolekciu šperkov a len nedávno aj oblečenie pre reťazec Lidl. Blondínka, vysoká 176 centimetrov a obdarená takmer ideálnymi mierami, dokázala na svojom mene vybudovať skutočné podnikateľské impérium. Jeho súčasťou je už roky aj tvorba relácie Nemecko hľadá topmodelku či účasť v šou Project Runway alebo Amerika má talent.

A hoci v piatok oslávila 45 rokov, ani dnes sa neostýcha vyzliecť do bielizne a pred objektívom ukázať krivky aj pózovací talent. Len nedávno si za účinkovanie v kampani na vlastnú kolekciu bielizne vyslúžila kritiku. Odpoveď dámy, ktorá sa po dvoch nevydarených manželstvách – s kaderníkom Ricom Pipinom a spevákom Sealom, vrhla do náručia mladšich mužov, však bola celkom (ne)prekvapivá.

Modelka a televízna osobnosť Heidi Klum v... Foto: Profimedia
Heidi Klum Modelka a televízna osobnosť Heidi Klum v Dominikánskej republike počas nakrúcania nových epizód šou Germany's Next Top Model.

„Vždy si hovorím, že je okolo mňa veľa žien v mojom veku. Štyridsiatničky, päťdesiatničky, šesťdesiatničky. A vari sa už nemôžeme cítiť sexy? Máme nebodaj nejaký dátum vypršania – expiračnú dobu. Ženami sme v každom veku,“ vyhlásila v talk-šou Ellen DeGeneresovej a o pár týždňov zverejnila na Instagrame ďalšie pikantné zábery. Tentoraz aj s najnovším milencom. Je ním Tom Kaulitz – jej krajan a hudobník z formácie Tokio Hotel. Čo na tom, že má o 17 rokov menej.

3 x Heidi Klum

  • skúšala hereckú kariéru, objavila sa vo filme Blow Dry či seriáli Sex v meste
  • bola oficiálnou ambasádorkou bábiky Barbie a má aj bábiku s vlastnou podobizňou
  • vychová 4 deti, otcom troch je exmanžel Seal, najstaršiu dcéru Leni má s Flaviom Briatorem

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #muži #modelka #úspech #Heidi Klum #Victoria´s Secret #jubileum #jubileá hviezd

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...