Dominika Morávková: Keď cestujem, rada ochutnám tradičné jedlá aj vína

Herečku čochvíľa čaká cesta na Sicíliu, teší sa aj na tamojšiu kuchyňu.

31.05.2018 17:00
debata

Lahodné víno ochutná herečka Dominika Morávková-Zeleníková rada, ale za znalkyňu vína sa nepovažuje. „Viem oceniť chuť vína, ak si už nejaké vyberiem, chcem, aby ma očarilo,“ opísala. Hoci u žien sa v poslednom období teší značnej obľube najmä víno ružové, ona má iného favorita. „Ja skôr volím červené vína, tie mi chutia viac ako ružové, dokonca aj v lete.“ Aj to bol dôvod, prečo prijala pozvanie na ochutnávku vín španielskej značky Torres, ktorá sa pýši celosvetovo oceňovaným vínom Cabernet Sauvignon, ktoré obľubuje aj španielska kráľovská rodina. Ako si herečka trúfa na výber tých správnych vín k tomu-ktorému jedlu? „Sama by som si netrúfla vyberať vína k menu, ale také veci si viem dopredu naštudovať,“ opisuje.

Dominika Morávková-Zeleníková počas ochutnávky... Foto: WLC
Dominika Morávková-Zeleníková Dominika Morávková-Zeleníková počas ochutnávky španielskych vín.

Ak je niekde na dovolenke, spolu s manželom radi objavujú nielen tradičné vína, ale aj jedlá. Čochvíľa ju čaká dovolenka na Sicílii. „Určite ochutnáme aj sicílske vína, veľmi sa na to obaja tešíme. A popri tom aj nejaké špeciality, hoci ja mám v zahraničí trošku problém, pretože som už roky vegetariánka,“ dodáva. Za svoje obľúbené jedlo označuje španielsku paellu, ale rovnako si pochutná aj na indickej kuchyni. „Hlavne, nech je to pikantné,“ dodáva s úsmevom.

Spolu s Dominikou Morávkovou prišli španielske vína ochutnať aj jej hereckí kolegovia Róbert Jakab, Vlado Černý, Anna Šišková či Ady Hajdu. „Ja pijem biele a ružové vína, pretože červeného vína sa veľa vypiť nedá,“ povedal s úsmevom Jakab.
Anna Šišková a Ady Hajdu počas ochutnávky...
Herec Robo Jakab počas ochutnávky španielskych...
+2Dominika Morávková-Zeleníková počas ochutnávky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Dominika Morávková-Zeleníková

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...