Vinczeová zachraňuje svet: Viete, čo s Viktorom robia pre planétu?

Koľko igelitiek minie priemerný Slovák ročne? "Je to okolo 400 kusov, a nijako sa nelepšíme," hovorí moderátorka Adela Vinczeová, ktorá si vraj dobre pamätá tento údaj z Milujem Slovensko. Pravdou je, že to je až 466.

24.05.2018 11:00
debata (2)
Moderátorka Adela Vinczeová sa snaží žiť čo... Foto: Anton Karpita pre TASCHKEN
Moderátorka Adela Vinczeová sa snaží žiť čo najekologickejšie. Moderátorka Adela Vinczeová sa snaží žiť čo najekologickejšie.

Vinczeová sa radí medzi ľudí snažiacich sa životnému prostrediu uľahčiť ťažké chvíle, ktoré mu ľudstvo spôsobuje. O televíznej tvári je známe, že žije zdravo aj ekologicky. Problematika ekologického životného štýlu, recyklácie či dokonca životného štýlu známeho ako „zero-waste“ jej nie sú vzdialené. Asi celkom logicky sa teda nedávno stala aj oficiálnou ambasádorkou nákupných tašiek z látky.

„Mám pocit, že čím viac sa do danej témy ponorím aktívne a vedome, o to skôr to zmením aj vo vlastnom živote,“ uviedla moderátorka, ktorá dlhší čas s manželom Viktorom kupuje na odpad len rozložiteľné plastové vrecká. Na nákupoch si už vraj zvykla vkladať potraviny či fľaše „do látky“ – ak náhodou zabudne, nepýta si plastové vrecko, ale tašku papierovú.

„Pamätám sa, že v Milujem Slovensko sme mali otázku, koľko igelitiek minie v priemere Slovák za rok. Myslím, že to bolo okolo 400. A veľa sa to nezmenilo, pretože o 2 roky sme túto otázku dostali zas a bolo to to isté. To by chcelo zmenu,“ skonštatovala Vinczeová.

O zaujímavom životnom štýle, v rámci ktorého rodina produkuje minimum odpadu, si môžete prečítať aj tu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #nákupy #životné prostredie #ekologický výrobok #Adela Vinczeová #igelitové vrecká

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...