S krásou radila robotníčkam aj Brežnevovej manželke! Dnes oslavuje 85

Prvá dáma českej kozmetiky Olga Knoblochová sa dožíva životného jubilea.

26.04.2018 09:00
debata
Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na... Foto: Profimedia
Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na zábere z roku 2016. Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na zábere z roku 2016.

Charizmatická dáma, ktorá sa narodila 26. apríla 1933, sa vždy snažila ženy urobiť krajšími a príťažlivejšími. O tom, ako sa treba starať o pleť, si od nej nechali radiť ženy v továrňach, ale aj manželka sovietskeho vodcu Leonida Brežneva. Stála za zrodom známej a dodnes fungujúcej kozmetickej značky Dermacol a dlho bola tiež prezidentkou Únie kozmetičiek.

Jej kariéra vizážistky odštartovala v roku 1958, keď začala pracovať v Ústave lekárskej kozmetiky v Prahe. O pár rokov neskôr (v roku 1966) stála práve za zrodom spomenutej kozmetickej značky a bola spoluautorkou dokonale krycieho mejkapu, ktorý sa stal v tom čase prevratným výrobkom. Na vývoji línie dekoratívnej kozmetiky spolupracovala s Filmovými štúdiami Barrandov.

Licencie na niektoré výrobky napokon odkúpili aj hollywoodske štúdia, časť produktov si získala veľkú popularitu aj na Blízkom východe, kde ženám vyhovovalo maximálne krytie a výrazné dekoratívne schopnosti produktov. Aj zásluhou Knoblochovej, ktorá organizovala predvádzacie akcie v zahraničí a pracovala na vývoji ďalších produktov, sa značka presadila na svetových trhoch.

Možno práve pracovné úspechy a nasadenie, ktoré do práce vkladala, sa podpísali sčasti na tom, že jej prvé dve manželstvá nevydržali. Tretím mužom (a posledným dôležitým partnerom) jej života sa stal svetoznámy cestovateľ Jiří Hanzelka. Z dvoch manželských zväzkov však vzišli Knoblochovej tri ratolesti, ku ktorým má vraj veľmi vrúcny vzťah.

S dcérou Isabellou dokonca dodnes spolupracuje – či už v rámci školiacich kurzov, besied, alebo promovania vizážistickej profesie. „Keď sa pozriete na moju mamičku, začnete ju podozrievať, že práve ona objavila záhadnú formulu elixíru mladosti,“ napísala Isabella v pripravovanej knihe Lady Dermacol. „Roky je rovnaká, aj bez plastických operácií, je energická, veselá a optimistická. Hovorí sa, že do štyridsiatky môže za ľudskú krásu príroda, po štyridsiatke si za to môže každý sám, pretože do tváre sa začne sťahovať duša. Je to pravda a pretože maminkina duša je krásna, zub času ju necháva na pokoji,“ dopĺňa dcéra Isabella.

Podľa samotnej Knoblochovej je recept na pôvab a sviežosť aj vo vyššom veku, celkom jednoduchý. „Mať radosť z každodenných maličkostí a rituálov. Mať dobrý pocit z toho, že sa ráno nalíčim a učešem. Snažiť sa byť stále aktívna. Chodiť, hovoriť a jesť a nebyť lenivý,“ odkazuje dáma, ktorá žije na juhu Čiech, ale stále sa pravidelne zúčastňuje na školeniach či besedách a workšopoch o líčení a profesionálnej kozmetickej starostlivosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #kozmetika #mejkap #Olga Knoblochová #Dermacol

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....