Porodiť ako Kate môžu aj iné mamičky! Koľko si za to zaplatia?

Súkromná pôrodnica v krídle Lindo v londýnskej nemocnici svätej Márie bola otvorená už v roku 1937.

23.04.2018 17:00
Princ William a jeho manželka Kate Foto:
Princ William a jeho manželka Kate na archívnej snímke.
debata

Pri jej otvorení bola mama kráľovnej Alžbety II. Narodili sa tu všetky tri deti vojvodkyne Kate a princa Williama, rovnako aj synovia princeznej Diany.

V centre sa nachádza päť pôrodných miestností a jedenásť izieb. V roku 2014 tu napríklad prišlo na svet 800 detí. Denník „The Sun“ priniesol informácie o cenách pôrodov v tejto pôrodnici.

Policajti  pred  St Mary's Hospital v... Foto: Reuters, Kirsty O'Connor
pôrod, Kate Policajti pred St Mary's Hospital v Londýne, pred "Lindo Wing" kde vojvodkyňa Kate porodila.

„Štandardný balík“ s prirodzeným pôrodom a ubytovaním mamičky na jednu noc stojí v jednolôžkovej izbe 6 708 eur. Každá noc navyše sa účtuje navyše sumou 1 335 eur. Cena balíčka, kedy žena porodí cisárskym rezom, je 8 486 eur s prenocovaním za jednu noc.

Cena za luxusnejšiu izbu je 7 162 eur pri prirodzenom pôrode, pri cisárskom reze je to 8 900 eur. Každá noc navyše sa účtuje sumou 1 769 eur.

Cena apartmánu s dvoma izbami, v ktorom je jedna z nich používaná ako obývačka, je k dispozícii na vyžiadanie. Ako uvádza spomínaný denník, jeho cena pred piatimi rokmi bola 7 123 eur za noc a mohla narásť.

Britské médiá medzičasom informovali, že kráľovský pár si „zabookoval“ dva apartmány. Pôrodnica ponúka služby podobné hotelovým – samozrejmosťou je wi-fi, denná tlač, satelitná televízia, chladnička v izbe. Menu podávané mamičkám pozostáva z troch chodov, ktoré sú pripravované šéfkuchárom priamo v nemocnici, je možné si objednávať aj jedlá a-la-carte, podáva sa aj „čaj o piatej“.

Magazín „Us Weekly“ cituje mamičku, ktorá priviedla v pôrodnici na svet svoje dieťa. Podľa jej slov pôrodnica ponúka službu opatrovania bábätka počas noci, aby si čerství rodičia mohli vychutnať 4-chodovú večeru pri sviečkach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #pôrod #cena #Lindo Wing

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...