Miriam Kalisová: Jej 4-ročná dcérka nemá so zeleninou na tanieri problém

Ak ste mamou škôlkara, možno zápasíte s tým, čo dať vášmu pokladu na tanier. Nezje to či ono, zeleninu povyberá a napokon povie, že mu obed nechutí.

17.04.2018 17:00
Moderátorka Miriam Kalisová. Foto:
Moderátorka Miriam Kalisová.
debata

Mamou 4-ročnej dcérky je aj Miriam Kalisová. Ako hovorí, so zeleninou na tanieri jej Mia problém nemá. Ako to moderátorka dokázala?

„Viem celkom presne, ako sa mi podarilo, že dcéra konzumuje zeleninu s chuťou. Odmalička, keď začala jesť prvé jedlá, na tanieri mala to, čo my,“ začína opisovať moderátorka. „Nikdy sme nejedli doma spôsobom, že ona mala na večeru naparenú zeleninku a my rezeň s hranolkami. Je dôležité, aby deti na tanieri rodičov videli rovnaké jedlá. Ak to tak nie je, je celkom prirodzené, že ich láka práve to, čo oni na tanieri nemajú, ale dospelí áno.“

Keďže jedlo pre deti do troch rokov by malo byť bez soli, moderátorka pokrmy solila až po dovarení. „My sme si napríklad polievku prisolili, no ona ju mala bez soli. Ale celkovo som sa naučila pri varení používať menej soli, čo nie je určite na škodu ani pre dospelých.“

Najmä recepty pre deti do troch rokov sa objavili v jej prvej kuchárskej knihe s názvom Nie som žiadna bábovka. Aktuálne už pripravuje knihu druhú. „Tá bude zameraná na recepty vhodné pre deti od troch rokov. Stravovanie v tomto veku je už trocha benevolentnejšie, ale rodičia, samozrejme, stále chcú, aby malo ich dieťa na tanieri nutrične vyváženú, pestrú a zdravú stravu,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dcéra #zeleninár #stravovanie

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...