Miriam Kalisová: Do domácich prác dcérku zapájam odmalička

Miriam Kalisová je mamou 4-ročnej Mie. Ako to u nich doma vyzerá napríklad s upratovaním hračiek?

13.03.2018 15:00
Moderátorka Miriam Pašeková-Kalisová. Foto:
Moderátorka Miriam Kalisová.
debata

Ako priznala, dcérku odmalička zapája aj do domácich prác, primerane k jej veku. Moderátorka nepatrí medzi mamy, ktoré by za svoje deti všetko robili. „Aj malých špuntov už človek môžete zapájať do rôznych činností. Miuška mi napríklad pomáhala triediť bielizeň podľa farby predtým, než ideme prať. Takisto mi pomáha s vešaním oblečenia, podáva mi štipce. Alebo skladáme prádlo, čo ju síce dlho nebaví, ale chvíľu vydrží. Pri varení ju zapájam do činnosti stále, myslím si, že príprava jedla je u detí všeobecne obľúbená,“ opisuje moderátorka.

Čo sa týka upratovania hračiek, ani s tým vraj problém nemajú. „Ona už vie, že skôr, než ide do postele, si hračky musí upratať. Aj sama mi už zvykne povedať: ‚Maminka, ešte nemôžem ísť spinkať, lebo nemám upratané hračky‘,“ opisuje Kalisová.

Ako ďalej moderátorka prezradila, žehlenie k jej obľúbeným činnostiam nikdy nepatrilo. „Mám v dome vyhradenú dokonca jednu miestnosť, ktorú som nazývala žehliareň a sušiareň, stále v nej bola rozložená doska. Istý čas však už mám sušičku a keď z nej vytiahnem oblečenie, ani ho žehliť netreba, len uložiť do skrine,“ dodáva. Moderné sušišky majú množstvo funkcií, jednou z nich he aj CycloneCare, vďaka čomu ani jemné kúsky ďalšiu špeciálnu starostlivosť po praní a sušení nepotrebujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dcéra #upratovanie #Miriam Kalisová

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...