Natalie Portman aj seriálová Kosť sú vegánky. Čo ich ovplyvnilo?

Medzi slávnymi spevákmi či hercami je množstvo takých, ktorí dali stop nielen mäsu, ale aj iným živočíšnym produktom. Tu sú ich dôvody!

25.10.2017 09:00
Natalie Portman Foto: ,
Natalie Portman je vegánkou .
debata

Natalie Portman je vegetariánkou už dvadsať rokov, aktuálne prerzradila, že sa stala vegánkou. Ako uviedla, pre tento krok sa rozhodla po prečítaní knihy autora Jonathana Safrana Foera „Eating Animals“. Tá sa zameriava aj na spôsob chovu či zabíjanie zvierat v americkom hospodárstve.

Emily Deschanel zo seriálu Kosti je dlhoročnou vegánkou a takisto bojovníčkou za práva zvierat. Prezradila, že kvôli vegánskej strave si z nej robil jej kolega zo slávneho seriálu, David Boreanaz, žarty. „Ale potom som mu pravidlene dávala ochutnať vegánske jedlá a obľúbil si ich. Teraz sa snaží jesť vegetariánske jedlá raz týždenne,“ opísala seriálová „Kosť“.

Emily Deschanel s hereckým kolegom Davidom... Foto: Brian Bowen Smith/FOX
David Boreanaz, Emily Deschanel, bones, kosti, Emily Deschanel s hereckým kolegom Davidom Boreanazom zo seriálu Kosti.

Spevák Bryan Adams sa takisto zriekol produktov zo zvierat v strave a o svojom rozhodnutí vyhlasuje: „Ak máte radi zvieratá, nebudete ich predsa jesť“.

Herečka Kate Mara je vegánkou, ale ako priznala pre magazín Glamour, najviac ju potrápili mliečne výrobky, miluje totiž syry. Jej najbližší vraj neverili, že to dokáže, pretože syry jej z mliečnych výrobkoch chýbali najviac.

Rooney Mara sa podobne ako jej sestra stala vegánkou a povedala: „V podstate jem len ovocie a zeleninu. A nikdy som sa necítila lepšie.“ Kvôli celiakii sa v roku 2013 vzdala aj výrobkov z lepku.

Herečka Rooney Mara v kreácii Yacine Aouadi. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Rooney Mara v kreácii Yacine Aouadi. Herečka Rooney Mara v kreácii Yacine Aouadi.

Liam Hemsworth sa stal vegánom v roku 2015, aj v jeho prípade to bolo kvôli zvieratám a zaobchádzaniu s nimi. Vyhlasuje: „Na takomto stravovaní neexistujú žiadne negatíva. Cítim sa skvelo nielen fyzicky, ale aj psychicky. Je to skvelé.“

Herec Liam Hemsworth. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herec Liam Hemsworth. Herec Liam Hemsworth.

Lea Michele, hviezda seriálu Glee, sa pre vegánstvo rozhodla nielen kvôli zdravotným benefitom, ale takisto významnú rolu zohrali aj zvieratá. V roku 2010 ju organizácia PETA ocenila pre chariratívnu prácu v oblasti ich ochrany. „Vegánstvo je o tom, byť pozorná k svojmu telu a takisto k planéte,“ opísala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natalie Portman #Emily Deschanel #vegánstvo #Bryan Adams

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...