Oľga Belešová: Mám rada svoj obrúsený život

Mysleli by ste si, že herečka Oľga Belešová označí samú seba za konzervatívneho človeka?

20.10.2017 09:00
Oľga Belešová Foto:
Herečka Oľga Belešová.
debata

„Možno by to ľudia o mne nepovedali, lebo ma vnímajú na základe toho, čo hrám. A častokrát sú to poriadne uletené ženské. Ale v súkromnom živote som skôr konzervatívna,“ opisuje samú seba sympatická herečka a pokračuje. „Mám rada svoje zabehané koľaje, na druhej strane musím povedať, že to platí teraz. Mám 52 rokov a som rada, že si žijem príjemný, obrúsený život bez nejakých veľkých výkyvov.“

Život si herečka vyladila v tridsiatke. „Vtedy som sa občas dostala aj k motivačných knihám, chcela som sa dopátrať nejakých právd,“ opísala a dodala: „Aktuálne som siahla po novinke Janette Šimkovej ‚Žijte své lepší já‘ a po jej prečítaní som si uvedomila, že žijem vlastne tak, ako ona v knihe píše. A dospela som k tomu životnými skúsenosťami. Ja odporúčam, aby sa ľudia takýmto knihám nevyhýbali. Aj vďaka nim si môžu uvedomiť, že urobiť nejakú zmenu k lepšiemu, nie je ťažké. A každý si v nich v istom momente vyhľadá to, čo v živote potrebuje a čo mu pomôže,“ dodala.

Profesionálny kouč Janette Šimková. Foto: archív J. Š.
portret J. Simkova Profesionálny kouč Janette Šimková.

Kniha je podľa jej autorky určená každému, kto chce pre seba niečo urobiť. „To, ako uvažujeme o svojich zvykoch, postojoch či reakciách má zasadný vplyv na to, ako sa cítime a konáme. Je v nás oveľa viac, než dávame ľuďom najavo. A pritom to chce tak málo – strážiť to, čo je v nás najlepšie a využiť to v náš prospech,“ uvádza Šimková.

Zaujímavosťou je, že životná koučka Janette Šimková stála aj pri zrode autorského projektu Oľgy Belešovej, divadelného predstavenia Zoznamka alebo Prečo ešte nemám svojho Milana. „Asi pred ôsmimi rokmi sme spolu s kolegyňou vystupovali počas MDŽ v programe pre ženy. A na pódiu sme sa stretli práve so Janette. Pred diváčkami sme si prakticky bez prípravy okamžite porozumeli. A to sa človeku nestáva často, že natrafí celkom náhodou na nieko inšpiratívneho, s ktorým si ‚sadne‘. Nám sa to stalo. Janette má talent zachytiť moje nápady a dať ich na papier. Takto sme sa stretávali a pripravovali spolu Zoznamku, z ktorej sa napokon stalo úspešné predstavenie,“ teší sa Belešová.

Práve motivačné knihy ľudí nabádajú k tomu, aby občas vystúpili zo svojej komfortnej zóny a napríklad v práci skúsili niečo nové. Čo na to Belešová? „Už som vo veku, kedy mám predstavu, čo chcem divákom ukazovať. A ja im chcem ukazovať to, čo viem, nie to, čo neviem a pri čom by som sa trápila,“ dodala herečka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zoznamka #Oľga Belešová #Janette Šimková #Žijte své lepší

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....