Andrea Karnasová: Otec bol gurmán, mám to po ňom

Herečka Andrea Karnasová má postavičku ako lusk, pritom dobré jedlo si vie vychutnať.

02.05.2017 09:00
Andrea Karnasová Foto:
Herečka Andrea Karnasová.
debata

Varí rada, ešte radšej však pečie. „Baví ma motať sa v kuchyni, dokonca radšej pečiem, než varím. Často skúšam nové recepty, staré vylepšujem, tvorím si vlastné. A musím sa pochváliť, že mojim stravníkom zväčša chutí,“ hovorí s úsmevom.

Samú seba označuje za gurmána, ktorý rád skúša nové chute. „Mám to po svojom otcovi, on bol tiež veľký fajnšmeker.“ Čo najzaujímavejšie sa jej podarilo ochutnať? „V Grécku som sa nechala nahovoriť a ochutnala som ich jedlo, špeciálne upravené baranie črevá. Ale pravdu povediac, veľmi ma to neoslnilo.“

Učarovala jej najmä talianska kuchyňa, ktorú považuje za sviežu a veľmi univerzálnu. „Jedlá nie sú náročné na prípravu, chutia výborne, sú ľahké. Preto sa práve táto kuchyňa podľa mňa teší takej obľube.“ Istý čas však herečka „letela“ aj na indickej kuchyni. „Varila som doma všetky typické omáčky, ale tým, že tieto chute sú výrazné, ma po čase omrzela, prejedla som sa jej.“

Ako fajnšmekerka si nenechala ujsť krst knižnej novinky moderátora Thomasa Kamenara s názvom Fajnšmeker. Rovnomennú reláciu herečka sledovala aj na televíznej obrazovke. „Thomasove recepty boli svieže, nenáročné na prípravu. Som rada, že relácia sa na obrazovky vráti,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #recepty #Andrea Karnasová #Fajnšmeker

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...